22 Ocak 2021 14:38

Bahçeli: Erken seçim dayatması Türkiye'nin kaosa sürüklenme amacının kılıfıdır

Erken seçime ilişkin açıklama yapan Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin gündeminde erken seçim yoktur. Erken seçim dayatması, Türkiye'nin kaosa sürüklenme amacının gizemli ve şifreli kılıfıdır" dedi.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tartışmaların odağındaki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve erken seçim konularına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçime ilişkin "Türkiye'nin gündeminde erken seçim yoktur. Erken seçim dayatması, Türkiye'nin kaosa sürüklenme amacının gizemli ve şifreli kılıfıdır" dedi.

Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, gündeme getirilen erken seçim tartışmalarıyla ilgili, "Zillet ittifakının şemsiyesi altında toplanan partiler bir yanda erken seçim taleplerini, diğer yanda da Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hedeflerini gündemde tutmanın arayış ve çabasındadır" ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Artık rektöründen başçavuşuna, uzman çavuşuna kadar herkes AK Parti militanı” ifadelerine de gönderme yapan Bahçeli, "Türk askerine satılmış ve militan diyenler; çiftçiye, esnafa, memura hakaretler yağdıranlar demokratik bedeli mutlaka ödeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerine yüklenen Bahçeli, 'Türkiye'nin istikbalinin Cumhur İttifakı'yla taçlanacağını'  savunurken, "Türk milletinin karşısında kördüğüm haline gelen CHP, HDP, İP ve diğer marjinal oluşumların tutunacak ne bir dalları ne de kaçacak bir yerleri olacaktır" açıklamasını yaptı.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Bahçeli açıklamasında erken seçim tartışmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin gündeminde erken seçim yoktur.

Cumhur İttifakı’nın gayesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kalıcı ve köklü hale gelmesi için ihtiyaç duyulan reformları, yasal düzenlemeleri, sosyal ve ekonomik iyileştirmeleri hayata geçirmektir.

Türk milletinin huzur ve refahı için geceyi gündüze katan milli ve sağlam bir irade görevinin başındadır.

Bu haliyle Cumhur İttifakı’nın oyalanacak, vakit kaybedecek, zamanı boşa geçirecek ne bir siyaset tasavvuru ne de bir siyaset planlaması söz konusudur.

Erken seçim dayatması Türkiye’nin kaosa sürüklenme amacının gizemli ve şifreli kılıfıdır.

Bu kılıfın altında saklananların demokrasiyle, düşünce ve ifade özgürlüğüyle, dahası milli hedef ve özlemlerle ahlaken hiçbir bağ ve bağlantıları da kalmamıştır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halk aşı sırası beklerken 72 yaşındaki Melih Gökçek ve eşi Kovid-19 aşısı oldu

SONRAKİ HABER

Mutasyonlu koronavirüs sebebiyle uçuşların durdurulduğu ülkelere Brezilya da eklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...