Devlet Bahçeli: Brunson’un tahliyesi milli vicdanı huzursuz etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, rahip Brunson'un "karanlık bir sürecin sonunda" serbest kaldığını öne sürdü. Brunson'ın ABD'ye gitmesine karşılık takas" öneren Bahçeli "Ya FETÖ elebaşını veya FETÖ’nün tepe isimlerinden birisini Türkiye’ye verecekler; ya da Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın iadesini sağlayacaklar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasını eleştirdi. Bahçeli, "Tahliye kararı milli vicdanı rahatsız ve huzursuz etmiştir" dedi.

Brunson'ın serbest kalmasına karşılık "takas" öneren Bahçeli, "Ya FETÖ elebaşını veya FETÖ’nün tepe isimlerinden birisini Türkiye’ye verecekler; ya da Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın iadesini sağlayacaklardır. Elzem ve acil gördüğümüz bu karşılıklı takasın menfi veya müspet olması iki ülke arasındaki ilişkilerin seyir ve sürecini doğrudan doğruya tayin edecektir" şeklinde açıklama yaptı.

ABD’li rahip Andrew Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Tutuklu kaldığı süre gerekçesiyle Brunson'ın serbest kalmasına ve yurt dışına çıkış yasağını kaldırılmasına karar verdi.

Kararla ilgili yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP elbette yargı kararına saygı duymaktadır. Ancak Papaz Brunson’un tahliye kararı milli vicdanı rahatsız ve huzursuz etmiştir. İfade değiştiren gizli ve satın alınmış tanıklar, davanın savcısında yapılan değişiklikler soru işaretlerini güçlendirmiş, şaibeleri arttırmıştır" ifadelerini kullandı.

'KARANLIK BİR SÜRECİN SONUNDA SERBEST KALDI'

Bir üst mahkemeye itiraz edilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"ABD Başkanı Trump ve yardımcısı Pence’in dozajı giderek artan yaptırım tehditleri, sabır ve tahammül ölçülerini aşan husumet dolu açıklama ve mesajları Brunson davasını gölgelemiş, meseleyi hukuki içerikten ziyade siyasi anlaşmazlık ve çatışma konusu hüviyetine büründürmüştür. Papaz Brunson, kabul edilemez ve vicdan sahibi her insanımızın itiraz ettiği karanlık bir sürecin sonunda serbest kalmıştır."

'YA FETÖ'CÜLERDEN BİRİNİ YA ATİLLA'YI İADE EDECEKLER'

Kararın ABD'ye "telafisi mümkün olmayan sorumluluklar yüklediğini" savunan Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu kapsamda ABD’nin önünde iki seçenek vardır ve çok nettir: Ya FETÖ elebaşını veya FETÖ’nün tepe isimlerinden birisini Türkiye’ye verecekler; ya da Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın iadesini sağlayacaklardır. Papaz Brunson ABD’ye hareket ettiği anda bu ülkenin iadesi ahlaken ve hukuken mecburi olan isimler de aynı zamanda ülkemize gönderilmelidir. Papaz Washington’a ulaştığında mesela FETÖ’cüler, mesela Hakan Atilla eşzamanlı şekilde Ankara’da olmalıdır. Zamanlama itibariyle herhangi bir aksaklık doğmamalıdır. Elzem ve acil gördüğümüz bu karşılıklı takasın menfi veya müspet olması iki ülke arasındaki ilişkilerin seyir ve sürecini doğrudan doğruya tayin edecektir." (HABER MERKEZİ)