BAŞKAN BAŞAR’DAN ÖĞRENCİLERE KONFERANS

YAŞAM 23.03.2017 - 08:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4257+ kez okundu.
 

BAŞKAN BAŞAR’DAN ÖĞRENCİLERE KONFERANS

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Yılmaz Başar, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine konferans verdi.
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Yılmaz Başar, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Mücahit Kılınç’ın daveti üzerine, Cumhuriyet Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa, konuşmacı olarak katıldı. Hayatta başarılı olmanın temelinde, insanların kendilerini ve kendi becerilerini fark etmelerinin yattığını ifade eden Başar, öğrencilerden başarılı olmak istiyorlarsa kendi beyinlerini kullanmalarını istedi, başarıya giden örnekler sıraladı. Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Cumhuriyet Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Okul Müdürü Mücahit Kılınç, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı konferansta, ilkokuldan başlayarak, Burdur Ticaret Borsası Başkanlığına uzanan hayat hikayesini anlatan Başar, başarının sırlarını anlattı. Başarının sırrı, insanın önce kendi yeteneğini keşfetmesinden geçtiğini aktaran Başar, sonrasında hedef koyup, o hedef doğrultusunda adım atılmasını istedi. Kişinin kendisine olan güvenini çok önemli bir konu olduğunun altını çizen Başar, “Başarı üniversiteye bağlı bir durum değildir. Hayatınızdaki başarının sadece yüzde 35’ini üniversite diploması sağlıyor. Geri kalan yüzde 65’lik başarı ise doğru iş ve doğru eş seçimiyle orantılıdır. Sizler önünüzdeki 5 yılı çok iyi değerlendirmelisiniz. Aksi halde, o beş yıl, hayıtınızın geri kalan 50 yılını boşa harcatabilir” dedi. Başarısızlıkla sonuçlanan bir işten dolayı, kişinin o işten vazgeçmemesi gerektiğini söyleyen Başar şu şekilde konuştu; “Başarısızlıklar sizi yıldırmasın. Bunun birçok örneği var. Abraham Lincoln. Bu ismi hiç duydunuz mu. Amerine Birleşik Devletlerinin 16. Başkanı. İki kez ABD Senatosuna girmek için adaylığını koydu fakat başarısız oldu. Daha sonra Başkanlık için aday oldu ve oyların büyük çoğunluğunu alarak ABD Başkanı seçildi. Bu küçük bir örnek Sizlerde başarmak istiyorsanız, koyduğunuz hedeften vazgeçmeyeceksiniz, yılmayacaksınız.”
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Yılmaz Başar, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine konferans verdi.

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Yılmaz Başar, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Mücahit Kılınç’ın daveti üzerine, Cumhuriyet Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa, konuşmacı olarak katıldı. Hayatta başarılı olmanın temelinde, insanların kendilerini ve kendi becerilerini fark etmelerinin yattığını ifade eden Başar, öğrencilerden başarılı olmak istiyorlarsa kendi beyinlerini kullanmalarını istedi, başarıya giden örnekler sıraladı.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Cumhuriyet Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Okul Müdürü Mücahit Kılınç, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı konferansta, ilkokuldan başlayarak, Burdur Ticaret Borsası Başkanlığına uzanan hayat hikayesini anlatan Başar, başarının sırlarını anlattı. Başarının sırrı, insanın önce kendi yeteneğini keşfetmesinden geçtiğini aktaran Başar, sonrasında hedef koyup, o hedef doğrultusunda adım atılmasını istedi.

Kişinin kendisine olan güvenini çok önemli bir konu olduğunun altını çizen Başar, “Başarı üniversiteye bağlı bir durum değildir. Hayatınızdaki başarının sadece yüzde 35’ini üniversite diploması sağlıyor. Geri kalan yüzde 65’lik başarı ise doğru iş ve doğru eş seçimiyle orantılıdır. Sizler önünüzdeki 5 yılı çok iyi değerlendirmelisiniz. Aksi halde, o beş yıl, hayıtınızın geri kalan 50 yılını boşa harcatabilir” dedi.

Başarısızlıkla sonuçlanan bir işten dolayı, kişinin o işten vazgeçmemesi gerektiğini söyleyen Başar şu şekilde konuştu; “Başarısızlıklar sizi yıldırmasın. Bunun birçok örneği var. Abraham Lincoln. Bu ismi hiç duydunuz mu. Amerine Birleşik Devletlerinin 16. Başkanı. İki kez ABD Senatosuna girmek için adaylığını koydu fakat başarısız oldu. Daha sonra Başkanlık için aday oldu ve oyların büyük çoğunluğunu alarak ABD Başkanı seçildi. Bu küçük bir örnek Sizlerde başarmak istiyorsanız, koyduğunuz hedeften vazgeçmeyeceksiniz, yılmayacaksınız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.