Hava Durumu

Bağırsak sağlığınız için harika olan probiyotik gıdalar (2)

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2022 05:36

Çiğ Peynir

Keçi sütü, koyun sütü ve A2 inek peynirleri, termofilus, bifudus, bulgaricus ve asidofilus dahil probiyotikler açısından özellikle yüksektir. Herhangi bir probiyotik almak istiyorsanız, her zaman çiğ ve pastörize edilmemiş peynirler satın alabilirsiniz, çünkü pastörize ve işlenmiş çeşitler yararlı bakterilerden yoksundur.

Elma sirkesi

Elma sirkesi iyi bir probiyotik kaynağı mıdır? Kan basıncını kontrol etmeye, kolesterol seviyelerini düşürmeye, insülin duyarlılığını iyileştirmeye ve hatta kilo kaybını artırmaya ek olarak, elma sirkesi de probiyotik alımını artırmaya yardımcı olabilir. Sirkeyi salata sosu olarak kullanabilirsiniz.

Tuzlu kornişon turşusu

Bu fermente edilmiş lezzetli ikramlar, aynı zamanda probiyotik kaynağıdır. Turşu satın alırken, organik ürünler kullanan daha küçük bir gıda üreticisi seçtiğinizden emin olun. Yerel bir üretici bulabilirseniz, sağlığınız için en iyi probiyotikleri alabilirsiniz.

Salamura zeytinler

Salamura edilmiş zeytinler mükemmel bir probiyotik kaynağıdır. Tuzlu kornişon turşusu gibi, önce organik bir ürün seçtiğinizden emin olun. Ardından, zeytinlerinizin büyük bir üreticiden yapılmadığından emin olun ve probiyotiklerin reklamını yapan daha küçük bir işletme seçmeye başlayın. Ayrıca zeytinlerinizin, bu probiyotik güçlü gıdanın sağlığı geliştirici özelliklerinin çoğunu olumsuzlayabilecek bir gıda katkı maddesi olan sodyum benzoat içermediğinden emin olun.

Miso

Miso, geleneksel gıdaların çoğunda bulunan geleneksel bir Japon baharatıdır. Daha önce bir Japon restoranına gittiyseniz, miso çorbasını görmüş olabilirsiniz. Sadece bu değil, aynı zamanda Japon tıbbının temel dayanaklarından biridir ve makrobiyotik pişirmede sindirim düzenleyici olarak yaygın olarak kullanılır. Soya fasulyesi, arpa veya kahverengi pirincin koji ile fermente edilmesiyle oluşturulur. Koji bir mantardır ve fermantasyon sürecinin tamamlanması birkaç günden birkaç yıla kadar sürer. Miso çorbası dünya çapında ünlüdür ve hazırlanması çok kolaydır. Bir yemek kaşığı misoyu deniz yosunu ve seçtiğiniz diğer malzemelerle dolu bir tencerede çözdürün. Miso ayrıca krakerlerin üzerine sürülebilir, tereyağı yerine kullanılabilir veya ilave bir lezzet dozu için turşulara eklenebilir.

Geleneksel Ayran

Geleneksel ayran, tereyağı çalkalandıktan sonra kalan sıvıdan yapılan fermente bir içecektir. En iyi probiyotik Hint gıdalarından biri olarak kabul edilir ve ayrıca Nepal ve Pakistan gibi ülkelerde de yaygın olarak tüketilir. Süpermarketlerde bulunan çoğu ayranın probiyotik içermediğini unutmayın. Bunun yerine, ayranınızın faydalarını artırmak için canlı kültürler içeren çeşitler arayın.

Su Kefiri

Su kefiri, şekerli suya tahıllar eklenerek yapılır ve probiyotiklerle dolu, fermente, gazlı bir içecek elde edilir. Su kefiri, sağlıklı bir bitki bazlı diyetin parçası olarak tadını çıkarabileceğiniz en iyi doğal veganprobiyotik gıdalardan biridir. Ayrıca normal versiyondan daha incedir ve kendi kişiselleştirilmiş karışımınızı yaratmak için çeşitli otlar, meyveler ve baharatlar kullanılarak tatlandırılabilir.

Kimchi

Kimchi, lahana turşusunun kuzenidir ve Kore'nin kültürlü sebzeleri almasıdır. Çin lahanası gibi bir ana bileşenin kırmızıbiber, turp, havuç, sarımsak, zencefil, soğan, deniz tuzu gibi bir dizi başka yiyecek ve baharatla karıştırılmasıyla oluşturulur. Karışım daha sonra üç ila 14 gün boyunca mayalanmaya bırakılır, bu da lezzet dolu, probiyotik dolgulu bir içerikle sonuçlanır.

Günlük beslenmenize birkaç porsiyon probiyotik açısından zengin gıda eklemek, bağırsak mikrobiyomunuzu güçlendirmenin ve aynı zamanda genel sağlığı iyileştirmenin kolay ve etkili yolu olur - ve bu gıdaları tüketirken kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz. Yediğiniz yiyeceklerde birkaç basit değişiklik yapmayı deneyin. Örneğin, soda, meyve suyu veya enerji içeceklerini kvass veya kombucha gibi fermente içecekler için değiştirebilirsiniz. Ayrıca normal yoğurdu probiyotik yoğurtla değiştirebilir ve normal peynir veya süt ürünleri yerine çiğ süt veya peynir de kullanabilirsiniz.

Bu doğal probiyotik gıdaların günlük dozunu nasıl almayı seçerseniz seçin, işin püf noktası yaratıcı olmak ve sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmak için yeni malzemeler denemekten korkmamaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.