Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı gün olan ve Zafer Bayramı olarak kutlanan 30 Ağustos’un, ulusun bağımsızlık yolundaki kararlılığının haykırışı olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Bulut, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93 yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’la başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle ulusun bağımsızlık mücadelesindeki azim ve kararlılığını başta emperyalist ülkeler olmak üzere tüm dünyaya ilan ettiğini kaydetti.

Bulut, “Ulusumuz, emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelesinde, bağımsızlık mücadelesini Başkomutanımız Mustafa Kemal’in önderliğinde kazandığı eşsiz zaferle taçlandırmıştır” dedi.

30 Ağustos’un ülke tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunun altını çizen Bulut, “Bu zafer aynı zamanda kurtuluş mücadelemizin haklılığını ve kararlılığımızı da perçinlemiştir. Bağımsızlık için canlarını ortaya koyan başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum” diye konuştu.

Mustafa Kemal’in “Savaş zorunlu ve hayati olmalı. Ancak milletin hayatı tehlikeye düşmedikçe savaş bir cinayettir” ve “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözlerini anımsatan Bulut, Ortadoğu’da ve ülkede yaşanan kargaşaya dikkati çekerek barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bulut, “Büyük halk mücadelemizin ‘Zafer’i olan 30 Ağustos’un 93. yılını kutlar, ülkemiz, dünya ve insanlık adına barış temenni ederim” ifadelerini kullandı.