İstanbul'da yaşayan Bafralı hayırsever işadamı Cengiz Baygül'ün maddi bağış sağladığı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in yer tahsis ettiği Türk Kızılayı Cengiz Baygül Kan Alma Birimi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi. Törende konuşan Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, hastanelerde bulunan kan toplama merkezlerinin artık Türk Kızılayı'na devredileceğini söyledi.

EN ÇOK KAN BAĞIŞI ALAN İLÇE

Açılışta konuşan Türk Kızılayı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç, '2009 yılında başladığımız şube başkanlığı görevini sizlerle beraber bugüne kadar başarılı bir şekilde getirdik. Türkiye genelinde bulunan 957 ilçenin sadece 4 tanesinde bulunan Türk Kızılayı Kan Alma Birimi'nin 5.'sini Bafra'ya kazandırmış bulunuyoruz. Kan bağışı kapsamında Samsun'un ilçeleri arasında Bafra en çok kan bağışı alan ilçelerden birisi. Dolayısıyla böyle bir kan merkezine ihtiyacımız vardı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.

DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEYECEĞİZ

Bafra'ya Kızılay Kan Alma Merkezi'nin kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'Bafra'da çok güzel şeyler oluyor, Bafra çok güzel hizmetlere kavuşuyor. Türk Kızılayı'nın çalışmalarını, yakından takip ediyoruz. İlçemize daha verimli hizmet edebilmek için var güçleriyle çalışıyorlar, gayret ediyorlar. İşte bu merkez de, bu gayretlerin bir ürünü. Belediye olarak her daim böyle güzel hizmetlerin yanında yer almaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Bafralı hayırsever işadamı Cengiz Baygül, 'Bir gün telefonum çaldı. 'Bafra'dan arıyorum, ben Kızılay Başkanı Osman Genç. Bafra'da bir Kızılay Kan Merkezi yapılması için yardımda bulunabilir misiniz?' dedi. Kendilerine verdiğim cevap ise 'ne gerekiyorsa hiç çekinmeden, düşünmeden yapın. Açılışa beni de davet edin. Bu mutlu günü hep beraber yaşarız' dedim. bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

KIZILAY KÖTÜ GÜN DOSTU

Türk Kızılayı'nın kötü gün dostu olduğunu dile getiren Tük Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, 'Kızılay olarak yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Türk Kızılayı artık toplum tarafından benimsenmiş, Türk milletinin merhamet eli haline gelmiştir. Bizler hepimiz gönüllü olarak buradayız. Buradan bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz hastanelerde kan ihtiyacı olduğunda bazı hastaneler stoklarının azalmaması için hasta yakınlarından 'kan bul gel' diyerek, kan talep ediyorlardı. Kan öyle marketten alınacak bir şey değil, dolayısıyla siz onlara 'Kızılay'dan kan talep ettiniz mi?' diye sorun. Eğer Kızılay'ın stoklarında yoksa o zaman o tür çözümler aranır. Dolayısıyla bu tarz sorunları ortadan kaldırmak için yaptığımız çalışmalar neticesinde hastanelerde bulunan kan toplama merkezleri artık Türk Kızılayı'nın kontrolüne verilecek. Dolayısıyla hem kanı toplayan hem de vatandaşın kan ihtiyacını karşılayan tek yetkili kurum Türk Kızılayı olacak' dedi.
Konuşmaların ardından Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can tarafından İşadamı Cengiz Baygül ve Başkan Şahin'e plaket verildi. Plaket töreninin ardından Bafra Kan Alma Birimi'nin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Açılış törenine ayrıca Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Yusuf Karadeniz, Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Genççakır, Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Hasan Yücesan, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Habib Demirel, daire müdürleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümit CEYLAN