Bafra ilçesi Alparslan Türkeş Parkı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun ve Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan hazır bulundu.

Düzenlenen etkinlikte katılımcıların gözleri siyah bant ile kapatılarak beyaz bastonla yürümeleri istendi. Katılımcıların engelliler için yapılan sarı bantta yürümekte bir hayli zorlandığı gözlenirken, konu ile ilgili konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Onların ne hissettiğini bugün bizde hissettik. Onlar gibi yaşamak için bizde onların yaptığı gibi bu çizgilerin üzerinde yürümeye çalıştık. Farkındalık oluşturmak istiyoruz. Allah yardımcıları olsun. Bizde onlara her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Kılıç’ın ardından konuşan Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan “Dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri ‘Beyaz Baston Görme engelliler Haftası’ olarak kabul edilmektedir. Beyaz baston, görme engellilerin bağımsız olarak tek başlarına rahat ve güvenli bir şekilde yürüyebilmeleri için en önemli araçtır. Dünya Beyaz Baston Ve Güvenlik Günü 1970 yılında Uluslararası Körler Federasyonu tarafından kabul ve ilan edilmiştir. Ülkemizde 15 Ekim Beyaz Baston Günü ve 7-14 tarihleri arası beyaz baston görme engelliler haftasında etkinlikler yapılmaktadır. Beyaz baston görme özürlü için bir bağımsızlık ve güvenlik sembolüdür. Her koşulda ona rehberlik eden bir arkadaş gibidir”dedi.