Bafra İlçesi'nde Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi eğitim veriyor, OMÜ Bafra Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi inşaatı ise Arslan ailesi ve Bafra Belediyesi'nin destekleriyle tüm hızıyla devam ediyor. OMÜ Bafra Meslek Yüksekokulu ise yıllardır çeşitli bölümleriyle öğrencilere eğitim veriyor. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçe için ortaya koyduğu 5 ana hedeften biri olan 'üniversite şehri' hedefine ulaşmak için önemli bir adım daha attı ve ilçeye kazandırılacak olan 3. fakülteyi, belediye olarak yapabileceklerini açıkladı.

ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Başkan Şahin, Bafralı hayırsever Arslan ailesi tarafından yapımı sürdürülen işletme fakültesi inşaatında incelemeler yaptı. İncelemelere Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Bafra Belediyesi, ilçenin ikinci fakültesi olacak olan işletme fakültesi inşaatı temelinin hafriyat işlerinden sonra ilerleyen inşaatta şimdi de zemin iyileştirme çalışmaları yürüterek, fakültenin bir an önce kullanıma hazır hale gelmesine katkıda bulunuyor. OMÜ, Bafra Belediyesi ve hayırsever Arslan ailesi arasında 14 Haziran 2017 tarihinde imzalanan protokol ile turizm fakültesi yanında başlanan işletme fakültesi inşaatı hızla devam ediyor. Bafra Belediyesi'nin destekleri ve Kuyumcu Akif Arslan ve eniştesi Saffet Arslan'ın aileleri adına yapımını üstlendikleri işletme fakültesi, en kısa zamanda tamamlanarak eğitim ve öğretime başlayacak.

İNŞAATA DESTEK VERİYORUZ

Başkan Şahin 'Aşcı ve Arslan ailelerinin, ilçemize kazandırdığı turizm fakültesi ve işletme fakültesi binaları bizleri sevindiriyor ve gururlandırıyor. İnşallah ikinci fakültemizin inşaatı kısa sürede bitirilerek, eğitim öğretime hazır hale gelecek. Fakültelerimizde nice öğrencilerimiz eğitim alarak, ülkemiz için çalışacaklar. Bize bu heyecanı yaşatan bağışçı ailelerimiz, çok güzel hizmetlere vesile oldu. Bu süreçte belediyemizin iş makineleri ve araçları inşaata tam destek verecek. Eğitim ve öğretime katkıda bulunmaktan mutlu oluyoruz. Hayırsever bir vatandaşımız çıkmazsa 3.fakülteyi Bafra Belediyesi olarak biz yapacağız' ifadelerini kullandı.

HEDEF, 5 BİN ÖĞRENCİ

Başkan Şahin ayrıca Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda Vali Kaymak, Başkan Yılmaz, Kaymakam Türkel ile oda ve dernek başkanları huzurunda açıklama yaptı. Şahin, 'Bafra'da OMÜ'ye bağlı 2 fakültemiz var. Her iki fakültenin ilçemize kazandırılmasında her türlü desteği verdik. Bafra olarak seçtiğimiz 5 ana hedeften birisi üniversite şehri olmak. Bunun için elimden geleni yapıyorum. 3. fakülte için de her türlü çalışmayı başlatıyoruz. 3. fakülte inşaatının yapılması için Aşcı ve Arslan ailelerimiz gibi bir hayırsever vatandaşımız veya ailemiz çıkmazsa fakülteyi, Bafra Belediyesi olarak biz yapacağız. Bunun sözünü veriyorum. Bafra'nın üniversiteye kavuşması ile en az 5 bin öğrenciye ulaşacağımıza inanıyorum. Bu Bafra ve Samsun'un kazancı olacak. Samsun'da ikinci bir üniversite, Samsun ve OMÜ'nün büyüklüğünü gösterecek. Biz, 'Bafra olarak büyük bir aileyiz' anlayışı ile çalışıyoruz' sözlerini kaydetti.

Ümit CEYLAN