Bafra Mübadele Derneğinden Resim sergisi

Bafra Mübadele Derneği İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının onayladığı ve desteklediği “Zenginliğimiz Kültürümüz” adlı projemiz 28 Haziran 2018 Perşembe günü Saat:18.00’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Halk Oyunları, Rumeli Şarkıları ve Proje kapsamında gezilen mübadele köyleri, dernekte yapılan faaliyetler Proje kapsamında Resim Sergisi oluşturularak halkımızın beğenisine sunulacaktır.

Bafra Mübadele Derneğinden Resim sergisi

Bafra Mübadele Derneği Başkanı İsmail Oktay Kaya yaptıkları projedeki çalışmalarını şöyle ifade etti;

Rehber eşliğinde üyelerimizle Kültürel geziler düzenledik. Gezdiğimiz yörelerde Rumeli Coğrafyasına ait eserleri yakından görerek inceleme fırsatı bulduk.

İş sağlığı güvenliği ve girişimcilik kursları verdik. Katılan Kursiyerlere belgelerini takdim ettik.

Araştırmacı Tarihçi Yazar Hasan Yiğit Mübadillerin Kültür Dünyası konulu konferans verdi.

Bafra toplum sağlığı merkezinden Talih Subaşı hijyen semineri eğitimi verdi.

Bafra’da sekiz tane mübadele köylerine inceleme ve araştırma gezisi yapılarak bu köylerde yaşayan mübadelelerin yaşayışları hakkında bilgi alındı. Bulundukları köylere nasıl geldikleri, zor şartlar altında geldikleri köylerde yaşamlarını nasıl sürdürdüklerine dahil bilgiler alındı.

Bafra Mübadele Derneği olarak yaptığımız proje Bafralı hemşerilerimiz için bir ilk oldu. Böyle bir projeyi Bafra Mübadele Derneği olarak hayata geçirmemizde bize yardımcı olan tüm sivil toplum kuruluşlarına, Muhtarlarımıza, Mülki Amirlerimize, Daire Amirlerimize, Üyelerimize ve Tüm Bafralı lara teşekkür ederim dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER