Bafra'da Hafızlık İcazet Merasimi

Samsun'un Bafra ilçesinde 58 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Bafra İlçe Müftülüğünce Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen hafızlık icazet merasiminde, ilçedeki Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilere diplomaları verildi.

Törende konuşan Bafra Müftüsü Necmettin Kayar 58 öğrenci için hafızlık icazet merasimimize hepiniz hoş geldiniz. Geçen sene 55 hafımızın icazet programını yaptık. Bu sene de yine öğrencilerimizin hocalarını kutluyorum. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği olan Bafra Kaymakamlığı Bafra Belediye Başkanlığı ve tüm Bafralı hayırsever ailelerimize din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Hafız olan çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı ise, “Hafızlığın getirdiği sorumluluklar sizlerin üstünde yüktür. Hafızlık sıkça tekrar edilmesi gerek aksi takdirde ilçe müftümüzün de dediği gibi unutulur gider. Çocuklar sizlere tek tavsiyem namazınızdan kuranınızdan ayrılmayın, ben çok hafız biliyorum ki namazlarını kılmıyor, sizler namazınızdan ayrılmayın, sizlerin huzurunuzda sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza çok teşekkür ederim bundan sonra ki hayatınızda da başarılar dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Kurt peygamberimiz ve aile konulu konferans verdi.

Program, ilahiler ve Kur'an-ı Kerim okunarak dua edilmesi sonrası öğrencilere hafızlık belgeleri ve hediyelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2019, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER