banner221

BAFRA' DA KULÜPLER BİRLİĞİ' Nİ KURALIM

Bafra Mevlanaspor; 1. Küme 19- B Grubu' nda, Ligin son haftasına girilirken, Playoff şansını devam ettirmek isteyen Vezirköprü Gençlik Hizmetleri spor kulübünü konuk etti.

BAFRA' DA KULÜPLER BİRLİĞİ' Nİ KURALIM

FLAŞ...BAFRA MEVLANASPOR 1. KÜME ŞAMPİYONU OLARAK ELİT LİG' E YÜKSELDİ

Bafra Mevlanaspor; 1. Küme 19- B Grubu' nda, Ligin son haftasına girilirken, Playoff şansını devam ettirmek isteyen Vezirköprü Gençlik Hizmetleri spor kulübünü konuk etti.

Her iki takıma da galibiyetten başka skor yaramıyordu. Ev sahibi Mevlanaspor, kalede Yunus, Ahmet, Emre, Kerem, Melih, Yusuf, Veyis, Sefa, Uzan, Muhammed ve Soner onbiri ile sahada yerini aldı.

 Orta Hakem Muhammed Çetin Demir'in düdüğü ile oyuna Mevlanaspor başladı. Maça hızlı başlayan bafra Mevlanaspor; üst üste bulduğu ataklara rağmen bir türlü golü bulamadı. ilerleyen dakikalarda oyun denge gelse de daha çok pozisyona giren mevlanaspor idi.

 Dakikalar 45'i gösterirken, Soner'in ara topunda Eren Uzan takımı adına takımının ilk golünü kaydetti. Mevlanaspor, bu skorla ilk yarı 1-0 önde soyunma odasına gitti.

Vezirköprü maça hızlı başlamaya çalışsa da Mevlanaspor buna müsaade etmeyip, oyunda üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Dakikalar 55 ' i gösterirken, Sefa'nın ara pasında Uzan takımı adına 2. golü kaydetti .

Bu dakikadan sonra; üst üste ataklar geliştiren taraf Mevlanaspor, 78. Dakikada yine sahneye çıkan Uzan kendisinin 2. Ve takımının ise 3. Gplünü kaydetti. Bu skorla Mevlana spor 3-0 üstünlüğe ulaştı.

 Vezirköprü Gençlik Hizmetlerispor bu golden sonra oyundan düşmeye başladı. Duran top organizasyonunda Mevlanaspor’ dan Emre, Vezirköprüspor kalecisine yaptığı hareketten dolayı ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Bu dakikadan sonra skorda bir değişiklik olmadı ve maç 3 - 0 Mevlanaspor' un üstünlüğü ile tamamlandı. 3 puanı alan Bafra Mevlanaspor puanını 26 yaparak 1930 Bafraspor'u ikili averajda geride bıraktı ve Şampiyonluğa ulaşan takım oldu.

1930 BAFRASPOR ve TEKKEKÖYSPOR DA PLAY- OFF' TA

1930 Bafraspor, Tekkeköyspor play off' a yükselen diğer takımlar oldu. B Grubu Şampiyonu Bafra Mevlanaspor, Playoff ikincisi 1930 Bafraspor, Play- off üçüncüsü ise Tekkeköyspor oldu.

ŞAMPİYON MEVLANASPOR' A SEVGİ SELİ

 Maçtan sonra şampiyonluğu doyasıya kutlayan Mevlanaspor futbolcuları ve taraftarlarında görülmeye değer bir sevgi seli vardı.

KULÜP BAŞKANI ŞENGÜL:"BİZ BİR AİLEYİZ "

 Maçın ardından bir konuşma yapan Bafra Mevlanaspor Kulüp Başkanı Servet Şengül " Çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bafra Mevlanaspor olarak; kurulduğu günden bugüne spor adına çok güzel şeyler oldu. Çoğunluğu Mevlana Mahallesi gençlerinden oluşan bu çocukların; böyle güzel başarılar elde etmesi hem Mahalle Muhtarı olarak hem de bu kulübün Başkan' ı olarak bizleri çok mutlu etti. Bizler bir aileyiz.

Allah nasip ederse önümüzdeki Mart ayındaki yerel seçimlerde Mevlana Mahallesi'nin  tekrar hizmetine talibiz. Âza arkadaşlar ve ben; gençlerimize nasıl daha yaşanabilir, sosyal imkanların çok olduğu bir mahalle inşa edebilme düşüncesindeyiz. Hep bu güzel hayalleri gerçeğe dönüştürebilmenin çabası içersindeyiz.

MUHTAR OLARAK MEVLANA MAHALLESİ' NE ÇOK ŞEYLER KAZANDIRDIK

Muhtarlığa talip olduğumuzda; verdiğimiz beyanatlardan birçoğunu gerçekleştirdik. Öncelikle; Sağlık Ocağı, eczane, çocuk oyun parkları, kaldırımlar, asfaltlar ve sportif faaliyetler ile halı saha gibi birçok işlerin altına imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Çocuklarımızı Şampiyon oldukları için kutluyor, gözlerinden öpüyorum. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu.

2. BAŞKAN ÖZTÜRK: " MEVLANASPOR DEĞİL BAFRA KAZANDI "

 Daha sonra; Kulüp ikinci Başkanı Arif Öztürk ise şunları söyledi:

Bugün Bafra Mevlanaspor değil, Bafra kazanmış oldu. U 19 Ligi olmasına rağmen; burada şunu gördük ki bu gençlere imkanlar sağlanırsa elbette ki daha güzel şeyler olacak.Gerek 1930 Bafraspor' da gerek Genç Bafraspor' da gerekse Bafra Mevlanaspor' da ve diğer kulüplerimizden Dededağı, Fetihspor, Hacınabispor ve Gençlik Hizmetlerispor' umuzda altyapı anlamında çok kaliteli değerli oyuncularımız var.

YETERLİ TESİSLERİMİZ YOK

Maalesef bunları değerlendirecek yeterli tesislerimiz yok. Yeterli Tesisler Bafra' mıza kazandırıldığı takdirde, Bafra'nın eşlerine ve çocuklarına da fırsatlar tanındığı takdirde Bafra' nın 5 yılda istenilen yere geleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bafra potansiyel olarak birçok ilçeden avantajlı. Lâkin, bu avantajı biz maalesef dezavantajı çeviriyoruz. Hani derler ya " Kendi ayağına kurşun sıkmak " diye bir tâbir var, işte böyle bir şey.

BAFRALI ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKAMIYORUZ

 Biz kendi çocuklarımıza sahip çıkamıyoruz. Bugün Samsun Atakum Belediyespor'un kadrosunda, 2001 doğumlu 4  Bafralı çocuğumuz var. Bunlar neden Bafraspor' da, Mevlanaspor' da veyahut diğer kulüplerde olmasın.

BAFRA' DA KULÜPLER BİRLİĞİ' Nİ KURALIM

Biz kendimiz sorumluluk almadıkça, bu işlerin çözümünü bulmak zor olur. gelin haydi Bafralı iş adamlarıyla ,amirleriyle, her kesimiyle bir olalım. Bafra'da sporu el ele kalkındıralım. Öncelikle Bafra da Kulüpler Birliği' ni kurarak ilk adımı atmış olabiliriz.

Bu konuda, Bafra Belediyesi'nin yapmış olduğu Spor Müdürlüğü Departmanı' ndaki sporun içinden gelen Yusuf Danışmaz hocamızın öncülüğünde bunu gerçekleştirelim. Kesinlikle ve kesinlikle; her ne olursa olsun, dışarıdan oyuncu getirmek yasaklansın. Spor, yücelecekse varsın Bafra' mızın gençleriyle yücelsin.

Derin ilgileri ve önemli hizmetleri için, yoğun gayret ve destekleri için başta Teknik Ekip Mustafa Şahin, Cem Çatmakaş,  Ercüment Şen ve Orhan girginer hocalarıma,  Genel Sekreterimiz Abdullah Uyar ile tüm yönetici arkadaşlarıma, Sayın Muhtarım ve Mevlanaspor Kulüp Başkanı' m sayın Servet Şengül' e sonsuz teşekkür ediyorum.

ALLAH BİZLERİ UTANDIRMASIN

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Şampiyon Çocuklar' ın gözlerinden öpüyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Allah bizleri utandırmasın.

Güzel şeyler olacağına ben kalpten inanıyorum. Yeter ki biz Bafra'da birlik ve beraberliği sağlayalım.

BAFRA SINIRLARI DIŞINDA BAFRA' NIN DOSTU YOK

 Allah'ın izniyle hepsi olacak inşallah. Şunu bilmenizi istiyorum ki; Bafra sınırları dışına çıkıldığı zaman Bafra'nın dostu yok. Bu maalesef böyle ama biz o dostluğu Allah'ın izniyle her yerde kazanacağız.

Bu vesileyle sevgi ve saygılar sunuyorum."

Haber ve Fotolar: Oktay ZERRİN- Bafra

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2018, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER