Programda Hamit Kılıç, 2017 yılında aramızdan ayrılan basın mensupları Namık Azgın ve Sabahattin Gürgür’ü anarak konuşmasına başladı.

YAPAMAYACAĞIM HİÇ BİR SÖZÜ VERMEDİM

Yapamayacağımız vaatlerin altına asla imzamızı atmadık sözleri ile konuşmasına devam eden Başkan Kılıç, “ Seçim propagandasını yaparken bir kitapçık dağıttık, yapacaklarımızı gösterdik, ama inanın yapamayacağımız hiçbir projeyi o seçim kitapçığına koymadık. Dedi.

EN ÖNEMLİ PROJEMİZ ORTA ÖLÇEKLİ  PROJE

Başkan  Kılıç, Bafra Belediyesi için genel olan çalışmalarını devam ettiğini belirterek, "Hem şehrin günlük işlerini bir taraftan yaparken diğer taraftan da şehri ilgilendiren önemli projelerin çalışmalarına devam ediyoruz. Tabi ki göreve geldiğimiz günden beri Bafra'da önemli projelerin altyapı çalışmaları var.Bizim en önemli projelerimizden birisi Orta Ölçekli Sanayi projemiz, Büyükşehir ile birlikte çalışmamız devam ediyor" dedi.

BAFRA’YA İVME KAZANDIRACAK

Kılıç,”Orta ölçekli Sanayi Sitesinin Bafra’ya bir ivme kazandıracağını da belirterek, OSB’ye gelen firmaların, alt firmaları taşeron firmaları oluyor, bunlarında buraya geleceğini düşünürsek orta ölçekli sanayi sitesi Bafra’nın önünü açacak bir proje ve OSB’yi besleyecek ve yatırımcıyı buraya çekecek.

Başkan Kılıç, Söz konusu proje üzerinde 2018 tarihinden itibaren hassasiyetle çalışıyoruz. Bu alanda uzmanlığı olan pek çok kişiden görüş aldık. Amacımız, İşletmelerimizin, mahalle aralarında ya da merdiven altlarında değil de çalışmalarını daha sağlıklı ortamlarda yapabileceği, istihdam sayılarını artırabileceği yerler oluşturmak adına başlattığımız çalışmalar kısa sürede meyvesini verdi. Bu proje Bafra’mızın yüz akı olacak, ilçeye nefes aldıracak ” dedi.

GASİLHANE

Başkan Kılıç; Bafra ilçe merkezindeki Asri Mezarlığı'nda yapımına başlayacak olan yeni gasilhane de çalışmaların sonuna gelindiğini ifade etti.Başkan Kılıç,Gasilhane inşaatı'nın ödeneğinin hazır olduğunu ve yapım inşaatı için ocak ayında ihaleye çıkacağını ifade etti.

GÜNEŞ ENERJİSİ

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den (YEDAŞ) ‘Yapılmasında herhangi bir mahsur yoktur’ yönündeki olur yazısını alan Bafra Belediyesi, 32 dönümlük bir arazi üzerinde kurulacak olan güneş tarlası ile ilgili arsa tahsisi bekliyor.

Konu ile açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç; “Hükümetimizin güneşten elektrik üretme politikaları doğrultusunda 'Güneş Tarlası Projesi'nin ilgili müracaatını ve girişimlerini yaptık. Dereler Mahallemizde 32 dönümlük bir alanda yapılacak ve elektrik tasarrufunda bizlere çok şey kazandıracak söz konusu projenin hayata geçirilmesi yönünde yoğun bir çaba içerisindeyiz” diye konuştu.

2 MİLYON KAR SAĞLAYACAĞIZ

Başkan Kılıç,Bu güneş enerjisi tarlasını kurduğumuz da Bafra Belediyesi yılda 2 milyon lira kar elde edecek, buda Belediyemiz için ciddi bir rakam, yine bu sistemi kurduğumuz da 5 yıl sonra bu tarla kendisini amorti edecek ve bize para kazandıracak” dedi.

Başkan Kılıç ile Bafra’da görev yapan Basın Mensuplarının bir araya geldiği toplantı karşılıklı görüş alışverişin ardından, program hatıra fotoğrafı çekinildikten sonra son buldu.