Baca Temizliğini Mutlaka Yaptırın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının düşmesiyle soba benzeri ısıtıcı cihaz kullanacak vatandaşların baca temizliklerini yapması uyarısında bulundu. Konu ile ilgili olarak İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Özcan Konuklar yaptığı açıklamada, baca temizliğinin hem ısınmada verimi artıracağını hem de olası zehirlenmelerin önüne geçeceğine vurgu yaptı.

Konuklar, “Kış mevsiminin yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başladığı bu günlerde soba ve benzeri ısı verici cihaz kullanan vatandaşlarımız baca temizliklerini kesinlikle yatırmalı” dedi.

Dirsek Sayısı Az Olmalı

Baca gazı zehirlenmelerine karşı korunma yöntemlerinden de bahseden Konuklar, “Sobalar yatmadan önce mutlaka söndürülmelidir. Lodos ve fırtına gibi olumsuz koşullarda soba yakılmamalıdır. Kömür tam olarak tutuşmadan soba uyutulmamalıdır. Soba boruları ve dirsekleri düzenli olarak temizlenmelidir. Soba kurulurken az sayıda dirsek kullanılmalıdır” diye konuştu.

Doğalgazlı Bacalar da Temizlenmeli

Doğalgazlı sistemlerde de baca temizliğinin gerektiğine vurgu yapan Konuklar, “Doğalgazlı sistemlerde baca temizliğine gerek olmadığı yönünde bir bilgi kirliliği söz konusu. Bu sistem bacalarında su buharını dışarı atmak için kanallar bulunmakta ve bu kanallar tıkanabilmektedir. Doğalgazlı bacaların yılda en az bir kez, FuelOil – Mazot ve katı yakıtlı bacaların da yılda en az iki kez temizlenmesi gerekmektedir. Esnafımız da bu anlamda temizlik işlemlerini yetkili firmalar aracılığıyla yaptırabilirler” ifadelerini kullandı. Baca temizliği ile ilgili detaylı bilgiler ve yetkili firmalar için Büyükşehir Belediyesi https://kahramanmaras.bel.tr/baca-temizligini-nasil-yaptirabilirim internet sitesi ziyaret edilebiliyor.

Baca Temizliğini Mutlaka Yaptırın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Maraş Aktüel | Kahramanmaraş Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!