131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BABÜROĞLU, TÜRKİYE VE ORTADOĞU’NUN GELECEĞİNİ ANLATTI

22 Ocak 2018, Pazartesi 06:22

     


Önümüzdeki süreçte her ay bir veya iki etkinlik gerçekleştirmeyi hedefleyen CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, ilk olarak Emekli Tuğgeneral ve Strateji Uzmanı Dr. Naim Babüroğlu’nu Aliağalılarla buluşturdu. Babüroğlu gerçekleştirdiği söyleşide, “Türkiye ve Ortadoğu’nun Geleceği”ni anlattı.

İlçedeki sosyal ve kültürel etkinlik açığını kapatmak amacıyla proje geliştiren, her ay bir veya iki etkinlik gerçekleştirmeyi hedefleyen CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, bu kapsamda ilk etkinliğini hayata geçirdi. CHP, ilk olarak Yazar Dr. Naim Babüroğlu'nu “Türkiye ve Ortadoğu’nun Geleceği” konulu söyleşi ile Aliağalılarla buluşturdu. Kültür Mahallesi’nde bulunan Aliağa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etnikliğe CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, parti ilçe yönetimi ve çok sayıda partilinin yanı sıra DSP Aliağa İlçe Başkanı Osman Kocabıyık ve yönetimi ile birlikte, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

DURMAZ, “ALİAĞA'DA SADECE PARA KAZANMAK İÇİN KOŞTURAN BİR SOSYAL TABLO VAR”

Yoğun katılımın olduğu, katılımcıların büyük bölümünün ayakta kaldığı söyleşinin açılış konuşmasını yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “CHP Aliağa İlçe Örgütümüzün her ay yapacağı söyleşi ve gösteri türünden düzenli etkinliklerin ilkini bu akşam gerçekleştiriyoruz. Bundan böyle her ay sizlerle bir etkinlikte buluşmayı diliyoruz. Aliağa Türkiye'nin en önemli ekonomik merkezlerinden birisi. Aliağa'da ne yazık ki sosyal ve kültürel etkinlikler çok fazla ön plana çıkmıyor. Sadece para kazanmak için koşturan bir sosyal tablo var Aliağa'da. Biz bunun Aliağa'ya yakışmadığını düşünüyoruz. Bu tür etkinlikleri sevk ve idare etmesi gereken kurumlar ne yazık ki görevlerini yapmıyorlar. Biz de okuyan, araştıran, bugünü doğru analiz eden ve bu yolda hem kendini hem de ülkesini değiştirme arzusunu taşıyan insanların bir araya gelmesini, bu salona girerken olduklarından farklı şekilde bilgiyle donanmış bir bakış açısıyla bu salondan çıkmaları gerektiğini düşünerek bu tür etkinlikleri yapmak istedik.” dedi.

BABÜROĞLU, “SURİYE’DEKİ SAVAŞ 15-20 YIL SÜRER”

Durmaz, konuşmasının ardından Yazar Dr. Naim Babüroğlu'nu sahneye davet etti. Babüroğlu “Türkiye ve Ortadoğu’nun Geleceği” konulu söyleşisinde örneklerle bölgenin içinde bulunduğu durumu katılımcılara anlattı. Konuşmasının büyük bölümünde Suriye’de yaşanan savaşa değinen Babüroğlu, “Suriye'ye bakıldığında her şey olumlu gitse dahi oradaki savaş en az 15-20 yıl daha sürer. Bir iç savaş yapılan bilimsel analizlere göre, en az 15-20 yıl sürüyor. Şuanda Suriye'de de siyasi görüşmeler başlarsa iç savaş en az 6 yıl sürer. O halde Türkiye de buna göre tedbirlerini almalı. ABD’nin savunma bütçesi yılda 600 milyar dolardı geçtiğimiz yıl. Bu yıl 700 milyar dolara çıktı. İkinci büyük güç olan Rusya'nın savunma bütçesi 85 milyar dolar. Çin'in 150 milyar dolar. Türkiye'nin 20-22 milyar dolar ama Suudi Arabistan'ın Rusya kadar, 85 milyar dolar. Rakamlar üzerinden konuşursak özellikle Ortadoğu’da kimin ne yaptığı ortaya çıkmış olur.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler