Ünal Özbay
Ünal Özbay

Babil Halit Ergenç’e çok yakıştı

Halit ErgençKanuni Sultan Süleyman’ı canlandırdığı ‘Muhteşem Yüzyıl’dan bu yana kariyerinin zirvesinde müthiş bir dönüşüm yaşıyor. Kendisinin adını Şener Şen, Metin Akpınar, Haluk Bilginer gibi devler ligine yazsak öyle sanıyorum ki yanlış olmaz…

Türk oyuncuların en büyük sıkıntısı canlandırdıkları rollerin üzerine yapışmasıdır. Çünkü bizde sevilen, tutulan diziler sezonlar boyu çok uzun sürer… Dolayısıyla da seyirci bir süre sonra karakterle oyuncuyu birbiriyle özdeşleştirir.

Fakat bu defa ‘Vatanım Sensin’de gördük ki herkesin aklına Muhteşem Süleyman olarak kazınan Halit Ergenç’i bu kez Cevdet Komutan karakteriyle çok çabuk kabullenip ekran karşısında gözyaşı döktü aynı seyirci…

Ve şimdi de ilk bölümü dün akşam ekrana gelen Babil. Başrolünü Ozan Güven’le paylaştığı bu yeni dizide Ekonomi Profesörü İrfan karakterine hayat veren Ergenç, dizinin daha ilk dakikalarından itibaren seyircisini ekrana bağlamayı başardı. Tartışmasız harika bir oyunculuk performansı sergileyen Ergenç’i gönülden kutlamak gerek. Öte yandan Babil; hali hazırda yılbaşı tatili devam eden dizilerin ekrana verdiği boşluğu çok iyi değerlendirdi.

Elbette Halit Ergenç’in yanı sıra Ozan Güven, Mesut Akusta, Nur Fettahoğlu ve Birce Akalay’ın haklarını da teslim etmek gerek. Ancak İstanbullu Gelin’de fırtınalar estiren Aslı Enver’e yönetmen Uluç Bayraktar’ın ilk bölümde çok kısa yer vermesi dizinin seyirciyi daha çok şaşırtacağının bir başka sinyali gibi geldi bana.

 Öte yandan dizinin para, ahlak, dostluk gibi değerlere yaptığı göndermeler de oldukça yerinde ve uzun zamandır dizilerde özlediğimiz sosyal mesajları seyirciye veriyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X