‘Baba Nerdesin Kayboldum’ ödüle doymuyor

‘Baba Nerdesin Kayboldum’ Hollywood Festivali’ne gidecek... Kendine özgü bir sinemasal anlatım dili ile dikkatleri üzerine çeken filmin öykü yapısı, farklı karakterler üzerinden ilerliyor. Filmin yönetmenliğini Ahmet Karaman üstleniyor.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 23:20
Abone Ol google-news

ABD, İrlanda, İngiltere ve İtalya’da katıldığı festivallerden toplamda yedi ödülle dönerek dikkatleri üzerine çeken Ahmet Karaman’ın “Baba Nerdesin Kayboldum” filmi, son olarak da Hollywood Art and Movie Festivali’nde En İyi Film dalında, London International Filmmaker Festivali’nde de beş dalda ödüle aday gösterildi.

Gerçekleri sorgulayacak

Kendine özgü bir sinemasal anlatım dili ile dikkatleri üzerine çeken filmin öykü yapısı, farklı karakterler üzerinden ilerliyor. Gündelik hayatta her zaman fark edilemeyen durumlar, filmin içinde beklenmedik bir finalle sonlanıyor. Karaman, filmle ilgili şunları söylüyor:

“Baba Nerdesin Kayboldum’u yazarken yarattığım karakterlerin, kendi gerçekliklerini toplumun kabul edeceği, onaylayacağı bir şekle dönüştürmesi kaçınılmazdı. Onlar da bu yolu seçti, yeni bir hakikat yaratmak. Çevresindeki herkes aynı yolu izliyordu. Her şeyin de iyi gittiği söylenebilirdi, günahlar yalanlar eklenerek sevaba dönüştürülürdü. Gerçeği yalanlarla yoğurup, yeni bir şeye dönüştürmeye çalışırken, tesadüflerin olma olasılığını artıyorsunuz farkında olmadan. Bu tesadüfler de, o kurulan uzun iskelenin yıkılmasına sebep olacaktı. Şehrin içinde görünmeyen, dar bir çemberin içinde rollerini oynayan her sınıftan, kimlikten, cinsiyetten oluşan insanların, içlerinde yarattığı gerçekliği, dışa aktarırlarken, her şeyin yolunda gitmesi gerekiyordu ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildi. İşte bu düzlemde, seyircinin Aşkın’ın annesini, kız kardeşini, Ali ve Oya’yı izlerken kendi hakikatlerini sorgulayıp yanıtlarını bulabileceği bir film olacak diye hayal ettim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler