Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

AK Parti’de sekiz yıl Torbalı İlçe Başkanlığı yapan Hasan Akbıyık, İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yönetiminde yer aldı. Akbıyık’ın kızıyla beş yıl önce evlenen Fatih Erkut (34), İYİ Parti İzmir’de il başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Her iki isim GÜNDEME BAKIŞ’a farklı siyasi partilerde siyaset yapmalarını değerlendirdi.

Evde siyaset yasak!

Fatih Erkut, “Kayınpederim uzun süre Torbalı’da ilçe başkanlığı yaptı. Görev süresince aktif siyasette olmadım. Herhangi bir görev almıyordum. İlçe başkanlığını bırakınca siyasete girdim. Kurulduğu günden bu yana İYİ Parti’de görev aldım. Ön plana çıkmamaya çalıştım. Laf, söz olmaması için hep dikkat ettim. Kayınpederim ilçe başkanlığını bıraktık sonra kendisiyle görüştüm, aktif siyasete gireceğimden bahsettim. Sıcak karşıladı. İYİ Parti’de il başkan yardımcısıyım. Yoğun bir tempo içerisindeyim. Ayrı partilerde olmamız, ülke gündemiyle ilgili konulara farklı bakmamız babamla ilişkimi hiçbir zaman bozmadı. Bundan sonra da bozamaz. Evde bir araya gelince siyaset konuşmuyoruz. Yasak gibi bir şey (gülüyor). Kendisinin siyasette bir duruşu var. Benim de öyle… Bir araya gelince siyaseti konuşmamayı tercih ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akbıyık ise, “Siyasi fikirler her zaman farklı olabilir. Yerel siyasette ise damadımla hiçbir çatışma yok. Aile meseleleri ayrı siyaset ayrıdır. Biz konuya her zaman böyle bakıyoruz. Bir sıkıntı yok” dedi.

Baba AK Parti  oğul İYİ Parti’de