Azerbaycanlı iş adamı uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Azerbaycanlı iş adamı Etimat İsmailov Florya’daki ofisinde silahlı saldırıya uğradı. Başından 2 ve kalbinden 1 mermi ile yaralanan iş adamı kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2018, 09:07
Azerbaycanlı iş adamı uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Florya'daki ofisinde akşam saatlerinde Azeri İş adamı Etimad İsmayilov silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan iş adamı kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ALACAK VERECEK MESELESİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube, Asayiş Şube ve Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. İddiaya göre, aralarında alacak verecek meselesi bulunduğu öğrenilen ve geçmişte Azerbaycan Adalet Partisi uluslararası ilişkiler sorumluluğu yapan Azeri iş adamı Etimad İsmayilov ve Gözel Damirov, İsmailov'un Florya'da bulunan ofisinde buluştu.

BAŞINDAN VE KALBİNDEN VURDU
Ofiste ikilinin arasında bir tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Damirov, İsmailov'u başından ve kalbinden vurarak ağır yaraladı. Damirov olay yerinden kaçarken, İsmailov kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis ekipleri Damirov'u yakalamak için il genelinde geniş çaplı çalışma başlattı.

HER YERDE ARANIYORDU
Gözel Damirov'un Azerbaycan'da bir dönem İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu ve daha sonra karıştığı bir olaydan sonra Türkiye'ye kaçtığı öğrenildi. Azeri eski polis şefi Gözel Damirov ise her yerde aranıyordu.


*Azeri eski polis şefi, emekli albay ve iş adamı Gözal Damirov

BEŞİKTAŞ'TA YAKALANDI
Damirov, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla cinayetten kısa süre sonra saat 01.00 sıralarında Beşiktaş'ta yakalandı. Saldırıda kullandığı silahın da ele geçirildiği belirtilen zanlının sorgulamaya alındığı öğrenildi.

3 SAATTE ENSELENDİ

Ünlü Azeri işadamı İtimat İsmaiyılov'u öldürdüğü ileri sürülen Azeri eski polis şefi, emekli albay ve işadamı Gözal Damirov da yapılan operasyonla 3 saatte yakalandı.

İstanbul Organize ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü ekiplernin de desteği ile Beşiktaş Meydanı'nda yürüdüğü sırada katili yakaladı. Damirov'un üzerinde olayda kullandığı silah da ele geçirildi.

KATİLİN ŞOFÖRÜ DE YANINDAYDI

İki şüpheli İstanbul Asayiş Şube Mürülüğü'ne götürüldü.

Emekli albay olan Gözal Damirov'un 1990'lı yılların başında Azerbaycan'da İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu, Bakü'de bir buzdolabı fabrikasının yöneticisi olduğu belirtildi. Damirov'un Azerbaycan ve Türkiye'de yatırımları olduğu bildirildi.


*Saldırganla birlikte gözaltına alınan ikinci kişi

DİĞERİ DE İŞ ADAMI
Emekli albay olan Gözal Damirov'un 1990'lı yılların başında Azerbaycan'da İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu, Bakü'de bir buzdolabı fabrikasının yöneticisi olduğu belirtildi. Damirov'un Azerbaycan ve Türkiye'de yatırımları olduğu bildirildi.



ÖLDÜRÜLEN İŞ ADAMININ EŞİ KÖŞE YAZARIYDI
Öte yandan silahlı kavga sonucu öldürülen iş adamı Etimad İsmayilov'un Star gazetesi köşe yazarı Sevil Nuriyeva'nın eşi olduğu ortaya çıktı