• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Azerbaycan`da FOX TV kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikan merkezli televizyon kanalının Türkiye'deki ekranı da olan FOX Tv'de yayınlanan ve Fatih Portakal'ın hazırlayıp sunduğu ana haberlerde geçtiğimiz günlerde İlham Aliyev'in eşinin Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına getirlmesini alaycı bir şekilde sunmasının ardından, televizyon kanalının Azerbaycan'daki yayını durduruldu.

PORTAKAL'IN ALAYCI SUNUMU ALİYEV'İ KIZDIRDI

Fox TV'de Fatih Portakal'ın sunduğu ana haberlerde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyev'i, Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olarak atamasının ardından, Fatih Portakal'ın alaycı yaklaşımı Azerbaycan'da büyük tepki toplamıştı.

Azerbaycan'daki internet sitelerinde yapılan yayının garezli olduğu ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine zarar verdiği şeklinde haberler manşetlere taşındı. Birçok Sivil Toplum kuruluşu ve bazı milletvekilleri de kendi sosyal hesaplarında bu konuyu gündeme taşıyarak, Fatih Portakal'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Bunun üzerine sosyal medyada Fatih Portakal adına eleştiriler ülke geneline giderek yayıldı. Akşam saatlerinde ise Azerbaycan yetkilileri Fox TV'nin, Azerbaycan yayınını durdurduğunu açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir