Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Azerbaycan Ermenistan son dakika! Ermeni askerinin SİHA'dan kaçışı görüntülendi

        Azerbaycan-Ermenistan arasında çatışmaların devam ettiği temas hattında Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait hedefleri vurmaya devam ediyor.

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 27 Eylül’den 30 Eylül yerel saatle 21.30'a kadar Ermenistan birliklerinin asker ve askeri teçhizatında ağır kayıplara uğradığını belirterek tüm cephe boyunca mevzilerinden ve bölgenin önemli bölgelerinden çekilmek zorunda kaldığını duyurdu.

         Cepheye koştular! 72 saatte 310 bin başvuru!
        Cepheye koştular! 72 saatte 310 bin başvuru! Haberi Görüntüle

        "200 TANK VE ZIRHLI ARAÇ YOK EDİLDİ"

        İHA'da yer alan habere göre Bakanlık 27 Eylül-30 Eylül arası Ermenistan’a ait toplam 200’e yakın tank ve diğer zırhlı araç, 228 topçu, roketatar, havan, 30 hava savunma sistemi, 6 komuta kontrol ve komuta gözlem noktası, 5 mühimmat deposu, 110'dan fazla araç ve 1 S-300 uçaksavar füzesi sistemi, 8 Grad roket atar sisteminin imha edildiğini bildirdi.

        "İKİ UÇAKLARI DAĞA ÇAKILDI"

        Bununla birlikte Bakanlık'tan yapılan açıklamada Ermenistan'a ait 2 SU-25 savaş uçağının dağa çakıldığı, 2300 Ermeni askerinin etkisiz hale getirildiği ve Ermeni saldırılarında 16 sivilin şehit olup 55 kişinin de yaralandığı kamuoyuna duyuruldu.

        ERMENİ ASKERİ KONVOYU VURULDU

        İHA'da yer alan habere göre Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar devam ederken Ermenistan’a ait askeri konvoyunu vurduğu anlar an be an görüntülendi.

        SİHA VURMADAN BATARYADAN KAÇTILAR

        Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna ait topçu bataryasını Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile vurma anı görüntüleri de yayınlandı. Görüntülerde Ermenistanlı askerlerin kaçması da yer aldı.

        "YARDIMA GİDENLER DE İMHA EDİLDİ"

        Ermenistan 1. Ordu Komutanlığına bağlı 10'uncu Muhrip Tümeni 7'nci Muhrip Alayının 2'nci taburuna vurulan ağır darbenin ardından onlara yardıma giden Ermeni güçler, Azerbaycan ordusunun nokta atışı ile vuruldu.

         Ukrayna'dan flaş Azerbaycan açıklaması!
        Ukrayna'dan flaş Azerbaycan açıklaması! Haberi Görüntüle

        Aynı tümenin 5'inci Muhrip Alayının işgal altındaki Ağdere yerleşim biriminde konuşlu karargahı da gün içinde vurulan hedeflerden biri oldu.

        PUTİN VE MACRON KARABAĞ'I GÖRÜŞTÜ

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Dağlık Karabağ'daki durumu görüştü. Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dağlık Karabağ'daki durumun ele alındığı görüşmede, Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalarla ilgili endişeler dile getirildi. Putin ve Macron, görüşmede tarafları, tam ateşkesin yanı sıra gerginliğin düşürülmesi ve "azami itidale" çağırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ