Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden temsilcimiz Azatlıspor ile Kayseri Hacılar Erciyes Spor ile Bor 100. Yıl Stadyumunda karşılaştı.

 Haber-Foto: Enes Can ÖZMEN

Foto galeriye git

Güzel bir havada oynanan Azatlıspor – Hacılar Erciyes Spor karşılaşmasını Çiftlik İlçe Kaymakamı Mustafa Dinç, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Azatlı Belediye Başkanı Şahin Polat, her iki takımın yöneticileri ve kalabalık bir Azatlıspor taraftarı izledi.

 


Azatlıspor maçın ilk dakikalarında rakibine zor anlar yaşattı. İlk yarıda Mustafa Duran ve Murat Balçın buldukları pozisyonları değerlendiremediler. Dakikalar 25 gösterdiğinde sol çaprazdan içeri giren Kasım Alıcı topu kalecinin sol tarafına göndererek Hacılar Erciyes Sporu 1-0 öne geçirdi.  Maçın ilk yarısında başka gol olmadı. 

 

 

PAS MEHMET YALÇIN’DAN GOLLER MUSTAFA’LARDAN


Maçın ikinci yarısına temsilcimiz Azatlıspor rakibini adeta bunalttı. 51. dakikada kaptan Mehmet Yalçın sol çaprazdan ceza sahasının içine girerek ortasını açtı Mustafa Duran kaleciden önce topa dokunarak takımının beraberlik golünü attı. 70. dakikada ise yine kaptan  Mehmet Yalçın'ın sol çaprazdan ortasına Hacılar Erciyes Spor futbolcusunun topu elle oynamasından dolayı maçın hakemi Burak Aksak beyaz noktayı gösterdi. 70. Dakikada Mustafa Yılmaz'ın penaltıdan bulduğu gol ile temsilcimiz Azatlıspor 2-1 öne geçti. Maçın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca Temsilcimiz Azatlıspor 2-1 Hacılar Erciyes Spor'u mağlup ederek grubunda ilk galibiyetini almış oldu.


Azatlıspor 4 puan ile 12 sırada yer alırken, Hacılar Erciyesspor ise 6 puan ile 11 sırada yer aldı.

 

GERGİN MAÇ…

 

Azatlıspor’un galip gelmesinin ardından, Protokol bölümünde oturan Hacılar Erciyes Spor yöneticileri ile maçı, rakip taraftarlar için ayrılan ancak rakip seyirci olmadığı boş kalan tribünlerde izleyen bazı Niğde Belediye Spor yöneticileri arasında küfür tartışması çıktı. Arada demir parmaklıklar olmasına rağmen her iki grup birbirleri ile sözlü atıştı. Azatlı Spor taraftarının da olaya müdahil olması ile bir süre gerginlik yaşandı. Bor Emniyet Müdürlüğü ekipleri araya girerek gerginliği yatıştırdı.

 

Azatlı Spor bu maç ile sezonun başından beri ilk galibiyetini aldı.  Seyircinin takımlarına desteği ve sevgisi görülmeye değerdi. Azatlı Spor iddia ediyoruz. Bölgesel Amatör   Ligde oynayan takımlar içinde bütçesi en düşük, en kısıtlı olan bir takım.  Aslında ekonomik olarak gerekli desteği görseler bu ligde iyi durumda olabilecekler.  Özellikle seyircisi takdiri hak ediyor. Her maça ilgisi büyük ve bunca yenilgiye rağmen hiç pes etmiyor, takımını coşku içinde destekliyor. 

 

TEVFİK EMRE; BU GALİBİYET İNŞALLAH ÇIKIŞIMIZ OLUR.

Azatlıspor Teknik Direktörü Tevfik Emre maç sonrası sitemize yaptığı açıklamada : Buraya gelerek takımımızı coşku ile destekleyen taraftarlarına teşekkür ederim. Takıma başladığım andan itibaren daha çok çalışmamız gerektiğinin farkına vardım. Bal Liginin çok yüksek tempoda oynanan bir lig olduğunu düşünüyorum,  bu galibiyet inşallah çıkışımız olur' dedi.

KURUMLARIN   VE HEMŞERİLERİMİZİN MADDİ DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Tevfik Emre açıklamasının devamında:Niğdeli tüm hemşerilerimiz ve bürokratlarımız Azatlıspor'a destek olmaları gerekiyor çünkü ligdeki takımların hem kapasite olarak hemçde bütçe olarak çok altında durumdayız bu yüzden dolayı Niğdeli hemşerilerimiz ve bürokratlarımızın takımımıza destek olmaları gerekiyor. Beni takımın başına geçiren Azatlıspor yöneticilerimize ve başkanımıza teşekkür ediyorum' dedi.

 



http://www.borhaber.net/spor/azatlispor-siftah-yapti-tam-destek-lazim-h18614.html

Posted by Bor Haber on 29 Kasım 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim