Azad'ın cesedini ailesi teşhis etti

Lice'deki çatışmada öldürülen ve aranan örgüt üyelerinin mavi listesinde bulunan Azad Farkin kod adlı Nevzat Gündüz'ün cesedini, ailesi teşhis etti.

Azad'ın cesedini ailesi teşhis etti

Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR- Lice İlçesi kırsalında önceki gün düzenlenen operasyonlarda öldürülen 7 PKK'lı arasında yer alan ve İçişleri Bakanlığı'nın mavi renkli arananlar listesinde yeralan Azad Farkin kod adlı Nevzat Gündüz'ün cesedi, ailesi tarafından teşhis edildi.

ACEM OPERASYONU              

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla 23 Kasım'da "Bayrak-30 Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem" operasyonunun düzenlendiği anımsatıldı.

PKK'LI AZAD FARKİN

Açıklamada, "Operasyonda, 7'si ölü, 1'i teslim ve 1'i sağ olmak üzere etkisiz hale getirilen 9 terörist/işbirlikçinin arasında terör örgütünün sözde orta saha 2. düzey yürütmeden sorumlu ve İçişleri Bakanlığının mavi listesinde yer alan Azad Farkin kod adlı Nevzat Gündüz'ün de olduğu ailesinin teşhisini müteakip, kesin olarak anlaşılmıştır." ifadesi kullanıldı.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyonla ilgili adli işlemlere devam edildiği kaydedilen açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların da artan bir azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz