Gazeteci Yazar Osman Aytekin söyleşide, “Okuma karnemiz hiç de iyi bir durumda değildir. Ülkemizde Halk Kütüphanesi sayısı 1.130, kahvehane sayısı ise 570 bindir. 49 bin kişiye bir kütüphane, 122 kişiye de bir kahvehane düşüyor. Bu oranı tersine çevirmek durumundayız. Bunun için temel okuryazarlıktan işlevsel okuryazarlığa geçmemiz gerekir. ABD ve Avrupa ülkeleri çocukları köpekle okuma gibi farkındalıklarla etkinlikler düzenlemektedirler” dedi.

Eğitimci Yazar Harun Çolak da hızlı okuma teknikleri seminerleri verdiğini belirterek, “Okumada sürekli ve acilen önemli ölçüde yol almak durumundayız. Okumak beynimizin daha aktif çalışmasını sağlar, hayatın her alanında başarılı olabiliriz. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Okunan kitaplar zihinsel gelişime ve dil eğitimine katkılar sağlar. Kitaplar sevgi ve güven verir” dedi.

Gazeteci Yazar Osman Aytekin ve Eğitimci Yazar Harun Çolak TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Gündüz ile Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Kemal Yılmaz’a, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.