Görüş Bildir
Haberler
Aysu Akbarova Yazio: Aldatmak veya Aldatmamak, İşte Bütün Mesele Bu!

etiket Aysu Akbarova Yazio: Aldatmak veya Aldatmamak, İşte Bütün Mesele Bu!

Dr.Aysu Akbarova
23.01.2021 - 01:56 Son Güncelleme: 23.01.2021 - 17:22

Herkesin merak ettiği ve sürekli tartışılan konulardan biridir aldatmak veya aldatılmak.

İster kadın olsun, isterse de erkek, aldatmayı ve ya aldatılmayı kimse hak etmez, sevmez, katlanmak istemez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle şunu hepimiz kabul etmeliyiz ki, aldatmanın cinsiyetle hiçbir alakası yoktur.

Herkes aldatabilir. Acı bir kelimedir, çünkü karşındakini kandırmak, karşındakine yalan söylemek yatar işin özünde.

İnsan değişik bir varlıktır. Herkesin karakteri, yapısı, göz rengi, saç rengi gibi farklıdır. Kimisi gönlünü kaptırır başka birine evliyken, ya da sevgilisi varken; kimisi sadece cinsellik arar dışarıda, kimisi mutsuzken vazgeçemez, elinde olanla da yetinemez ve aldatır. Veya hiçbir sebebi yoktur;   çünkü insan sadece insandır.

'Beni neden aldattı?' diyeni de gördüm, aldatıldığını bildiği halde sebebi değil sonucunu yok etmeye çalışanını da.

İlk kendimizi suçlamak yerine karşımızdakine bakar onu suçlarız her olayda. Halbuki belki de bizdedir hata. Belki biz bilememişizdir 'biz' olabilmeyi.

İnsan hayatı değerlidir. Kim kiminle nerede ve nasıl mutluysa bırakın gitsin. İnsanları kendi kölemizmiş gibi bizimle kalmaya mecbur bırakmak da en az aldatmak kadar büyük bir hatadır.

Peki neden aldatır bir insan?

Sevmeyi bilmediği için aldatır. Değer vermeyen insan aldatır. Ve yine sevmeyi, değer vermeyi bilmeyen insan bağımlı gibi yapışır yakasına birlikte olduğu insanın.

Bunun en büyük sebebi aslında onu sevmekten ziyade, insanın kendi egosunun eseridir. 'Ya benimsin ya da kara toprağın' dedikleri yüksek ego kokan cümle de buradan türemiştir. Maalesef böyle bir gerçekle yaşar birçoğu. Halbuki aşk, sevgi böyle bir şey değildir. Sevmek özgür bırakmaktır bir bakıma sevdiğini. Olduğu gibi sevmektir. Kabullenmektir her haliyle.  Sevmek, sahiplenmek değildir, yeri geldiğinde sahip çıkabilmeyi bilmektir. Rahat bırakın sevdiklerinizi. Hatalarıyla, iyilikleriyle, yanında güvende hissettiğiniz insanları sevin. Birisi sizi aldatıyorsa bırakın gitsin, zaten olmaması gerekir hayatınızda. Nazım Hikmet ne güzel söylemiş 'Sen elmayı seviyorsun diye, elmanın da seni sevmesi şart mı?'

Demem o ki, güzel insanlar, aldatmak sadece cinsellikle de olmaz. İnsan insanı ruhen aldatıyorsa aldatmış sayılır. Size karşı duyduğu aşkı, sevgiyi başkasına verebilen insanı tutmayın hayatınızda. Bırakın gitsin, bir daha da geri dönmesin.

Şu kocaman mavi-yeşil gezegende daha farklı hayatlar yaşayabilecekken hayatı zehir etmeyin kendinize.

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
4
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ukela

Hiç katılmıyorum. Aldatmak doğruyu söylemek zahmetine katlanmak yerine yalan söylemektir. İnsanlar yaşayan ve değişen yaratıklardır , 20 yaşında karşındakind... Devamını Gör