Aysan, Enişte´ye gitmiş

Aysan, Enişte´ye gitmiş

Erdek´te AKP´nin başına getirilecek yeni isim için son durak ?Ziya İlgen´

 

  AKP´de, Genel Başkan Davutoğlu´nun imzası ile gerçekleşen il ve ilçe Başkanları atama yetkisi, Davutoğlu´ndan alınarak MKYK ya verilmesi ile ihtidaya uğrayan AKP Erdek ilçe Başkanlığının belirleme süreci belirsizliğe büründü.

/resimler/2016-5/3/1102177653129.jpg

  AKP Genel merkezine davet edilerek mülakata alınan 4 isim Levent Çalışkan, Kemal Kayan, Mehmet Arslan ve Murat Sever´in dışında bir isim üzerinde mutabakat düşüncesine karşı Belediye Eski Başkanı ve Erdek´te paralel ilçe başkanı olarak tanımlanan Hüseyin Aysan´ın İstanbul´a ?Enişte´ Ziya İlgen´e destek için gittiği öğrenildi.

 Paralel İlçe Başkanı Hüseyin Aysan, ve avaresi adı öne çıkan isimler üzerinde karalama yaparak Erdek´teki görevlendirme sürecini çözümsüzlüğe terk edip İstanbul´da destekli çözüm ararken, Görevden alınan Murat Sever´de Kurucu üye ve ilçe 2. Başkanı Necati Elmas ile birlikte 2. genel merkez kuşatması için Ankara´ya gittiği öğrenildi.

/resimler/2016-5/3/1102342966001.jpg

  Aysan İstanbul´a giderek ?Enişte´ Ziya İlgen´den MYKY´ye geçen atama yetkilerinde inisiyatif kullanarak Murat Sever olmazsa İbrahim Erdoğan´ı önerdiği öğrenildi.

  Avşa Belediyesi Eski İmar İşleri Müdürü İbrahim Erdoğan Erdek´te AKP İlçe Başkanlığına getirildiği takdirde paralel başkanlık konumu devam edecek olan Hüseyin Aysan, dolayısı ile 3 yıl sonra yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı adaylığını garantiye almış olacak.

/resimler/2016-5/3/1103209998076.jpg

AKP´de, İl ve İlçe Başkan atama yetkisi geçtiğimiz hafta MYKY verildi.

AKP´de, Erdoğan, döneminde MKYK´dan alınarak Genel Başkan´a verilen teşkilatlarla ilgili yetki, Davutoğlu´nun yılbaşından bu yana, Tunceli, Mersin ve Muğla´nın içinde bulunduğu 10´dan fazla il´in yanı sıra çok sayıda ilçe başkanını görevden alarak yerlerine yenilerini atanması üzerine AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) alınan bir kararla il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi Genel Başkan Davutoğlu´ndan alınarak yeniden MKYK´ya verdi.

Şimdi gözler MYKY´nin hafta sonuna dek belirlenmesi gereken yeni il ve İlçe Başkanları içinde Erdek´in yeni ilçe Başkanı kim olacak?



Anahtar Kelimeler: Aysan Enişte gitmiş
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı