Büyük Torbalı

Ayrancılar’da noter sayısı ikiye çıktı

Ufak alım­ sa­tım ve vekâ­let işlemi için da­ha ön­ce 12 km uzaklıktaki mer­kez­de bu­lu­nan no­ter­le­re ge­len Ayrancılar sa­kin­le­ri, 2013 yılında ilk noter binasına kavuşmuştu. Talebin fazla olmasının ardından bölgede yeni bir noter daha açıldı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ayrancılar’da noter sayısı ikiye çıktı
531 Görüntüleme
22 Haziran 2018 - 9:36
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

 NÜFUSU 40 bi­ne dayanan Ayrancılar­’a yeni bir no­ter daha ku­rul­du. Ada­let Bakanlığı, Ayrancılar İzmir – Aydın yolu üze­ri­ne ‘Torbalı Altıncı Noterliği’ kurulmasına ka­rar ver­di. Ge­rek­li çalışmalar tamamlandı ve no­ter 1 Haziran günü hiz­me­te gir­di. Ayrancılarla vatandaşların her plat­form­da di­le getirdiği no­ter eksikliği 2013 yılın da Dördüncü Noter’in kurulmasıyla bir nebze olsun giderilmişti. Bölgedeki talebin artması üzerine İzmir – Aydın Yolu üzerinde Ayrancılar İnönü Mahallesi’nde Vakıfbak ve Garanti Bankası arasında Altıncı No­ter­ açıldı. Böl­ge­de­ki vatandaşlar, ku­rum­lar ve fir­ma­lar, işlemlerini gerçekleştirme için artık ilçe merkezine gel­mek zo­run­da kalmıyor. Bir­çok işlem, Altıncı Noter’de anında gerçekleştirilebilir.

  1. NOTER İHTİYACI KARŞILAYACAK

Daha ön­ce 2 bin 500 nü­fus­lu bir köy­ken re­fe­ran­dum­la bel­de yapılan Ayrancılar, ardından İzmir Büyükşehir Be­le­di­ye­si’­nin sınırlarının genişletilmesi ma­hal­le statüsüne geçmişti. Ayrancılar, nü­fus ola­rak İzmir­’in birçok il­çe­sin­den da­ha bü­yük. Ma­hal­le­nin nü­fu­su, bü­yük bir artışla 40 bine dayandı. Böl­ge­ye inşa edi­len çok sayıda yük­sek kat­lı ko­nut ve sa­na­yi te­sis­le­riy­le son yıllarda hızla göç alan, bü­yü­me hızı yüz­de 114,9 ile Tür­ki­ye re­ko­ru ki­ran Ayrancılar, bu ha­liy­le bir­çok il­çe­den bü­yük. Nü­fu­su 40 bi­ne ula­san Ayrancılar ’da no­ter şubesinin olmaması vatandaşları mağdur edi­yor­du. 2013’te açılan ilk noter binası aradan geçen yıllar içinde hızla gelişen bölgeye yetmeyince yeni bina olarak Altıncı Noter açıldı.

İHTİYAÇLARA CEVAP VERİYOR

Mü­te­ah­hit­le­rin son dö­nem­de akın ettiği böl­ge­de özel­lik­le ko­nut satısı sırasında no­ter eksikliği yoğun ola­rak his­se­di­li­yor­du. Ada­let Bakanlığı geçtiğimiz ay­lar­da ilan ve­re­rek, Ayrancılar ’da ikinci bir noter kurulmasına ka­rar ver­di. ‘Torbalı Altıncı Noterliği’ için no­ter alımı yapıldı. Daha önce Afyonkarahisar ve Çanakkale Yenice’de hiz­met ve­ren Selma Zeyrek’in atanmasıyla, no­ter açıldı. Fev­zi Çak­mak Ma­hal­le­si İzmir – ­Ay­dın Yolu üze­rin­de bu­lu­nan 6. No­ter, böl­ge­de­ki vatandaşların ihtiyaçlarına ce­vap ve­ri­yor. Araç satışlarından vekâletnameye, ve­ra­set ilanından va­si­yet­na­me­ye ka­dar bir­çok işlem gerçekleştiriliyor. Ayrancılar sa­kin­le­ri de açılan no­ter­den fazlasıyla mem­nun. İsa KARAARSLAN

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web