"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aynı gemideysek, aynı kurallara uymakla mükellefiz

Sebahattin YAŞAR
24 Şubat 2020, Pazartesi
Aynı gemide olanların aynı yönde kürek çekme mecburiyeti vardır. Buna amaç birliği denir. Aksi düşünülemez.

Risale-i Nur’da, Nur talebeleri (farklı meşrepler), ümmet-i Muhammed’i (asm) sahil-i selamete çıkaran gemide çalışan hademelere benzetilir ve mühim vazifelerine dikkat çekilir. Hademelerin vazifeleri omuzlarına (ihsan-ı İlahi) konulmuş. Amaç da, ümmet-i Muhammed’i (asm) sahil-i selamete çıkarmak.

Kabiliyetlerine göre kimi kürek çekmeyi, kimi temizliği, kimi dümen dairesinde görev almayı kabul etmiş. Hiçbir vazife de diğerinden geri değil.

Bir hademe grubunun (meşrebin) görevini aksatması diğerlerini de amaçtan düşürebilir. Vücudun azaları nasıl birbiriyle bağlantılı çalışıyorsa, gemide çalışanlar da aynıdır. Dümenci neferinin de, makine dairesindekinin de vazifesindeki ihmal amaca ulaşmayı geciktiriyorsa, aynıdır.

Risale-i Nur mesleği olan gemide, farklı meşrepler, farklı iş bölümündeki işlerini, ortak amacı gerçekleştirmeye engel olmayacak şekilde yapmaları zaruridir. Gemideki bir grubun, ortak amacı engelleyecek bir takım işlerde çalışması, vazifesini idrak edememekten kaynaklı, vazife yerini terk etmesi, sadece kendisi ile ilgili bir durum olmaz. Bu hususi gibi gözüken ihmal, gemideki ümmet-i Muhammed’in (asm) hukuklarına tecavüz olur.

Gemide çalışan hademelerin, işletme kurallarına uymaları bir zorunluluktur. Nur talebelerinin de, iman ve Kur’an hizmetleri yaparken, Risale-i Nur düsturları olan; meşveret etmek, alınan kararlara uymak, Nurları dünyevi- uhrevi, şahsi-siyasi hiçbir şeye alet etmemek gibi sorumlulukları vardır.

Nur mesleğini, yine Nur’un kaidelerine uygun 50 yıldır sürdüren Yeni Asya kahramanlarına ne mutlu!

Okunma Sayısı: 1758
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdulkadir Turan

    24.2.2020 15:46:19

    Bizler;bir vücudun âzâları gibiyiz.Hepimiz;mübarek bir gemi olan,Risale-i Nur'un samimi ve sebatkâr olan hâdimleriyiz İnşaallah.Hepimiz aynı gemide;aynı amacı taşıyan ve aynı yöne doğru yolculuk yapan,birer Nur neferiyiz Elhamdûlillah.Ama;esecek olan hiçbir yele itimat etmeden,sular sellere de aldırmadan,hak bildiğimiz yolda,durmadan adım adım ilerlemeye kararlı olmak ve bu mübarek dâvâda muvaffak olabilmek için de;her ân Rabbimize yalvarmakla da mükellef ve asla aklımızdan çıkarmamakla da vazifeli olduğumuzu unutmamamız gereklidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı