18 Eylül 2017 07:03

HDP'li Ayhan Bilgen'in yeniden tutuklanmasına karar verildi

9 Eylül'de tahliye edilen HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in yeniden tutuklanmasına karar verildi. Tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Paylaş

HDP Milletvekili Ayhan Bilgen için adresi belli olduğu halde yakalama kararı çıkarıldı. Bilgen’in tutuklanmasına gerekçe olarak Selam Tevhid dosyasındaki 2011-2015 yılları arasında yapılan telefon dinlemeleri gerekçe gösterildi. Ayhan Bilgen bu gerekçeye şu sözlerle tepki gösterdi: Tutuklanmama gerekçe yapılan dinlemeler suç sayıldığı için ilgili savcı hakim ve polisler kumpas davasından tutuklu ama fikirleri iktidarda. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 6- 8 Ekim Kobani olayları öncesinde HDP MYK'sının yaptığı sokağa çıkma çağrısıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve 9 Eylül'de tahliye edilen parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında, yapılan itiraz üzerine Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi yeniden tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı.

'YAKALAMA KARARI'

Kararda, Bilgen'in bulunmuş olduğu konum, ayrıca yapılan incelemede, sanığın hukuki durumunu etkileyecek herhangi bir evrak, bilgi, belge girmemesine rağmen celse arasında tutukluluk incelemesiyle yapılan tahliye kararının yerinde olmadığını belirtti. Mahkeme atılı eylemlerin alt ve üst sınırı ile sanığın tutuklu kaldığı sürenin bu aşamada orantısız olması, belirtilen gerekçelerle sanığın atılı suçlan işlediğine dair kuvvetli somut deliller bulunması nedeniyle Bilgen için verilen tahliye kararının kaldırılmasına, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkatılmasına karar verdi. HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen için 25.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Eski MAZLUMDER yöneticisi ve Özgür Gündem ve Evrensel yazarı olan Ayhan Bilgen, tutuklandığı sırada HDP sözcüsüydü. 

SELAM TEVHİD

Bilgen’in tutuklanmasına gerekçe olarak bugün FETÖ suçlamasıyla yargılanan yargı ve emniyet mensuplarının yürüttüğü Selam Tevhid dosyasındaki 2011-2015 yılları arasında yapılan telefon dinlemeleri gerekçe gösterildi. Böylece, Bilgen’in tutuklanmasına Selam Tevhid soruşturması kapsamında yasadışı şekilde yapılan telefon dinlemeleri dayanak yapılmış oldu. 7 bin kişinin dinlendiği iddia edilen soruşturma kapsamında, dinlenenler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar da bulunuyordu. 

‘FETÖ’NUN DELİLLERİ BİLGEN’İN DOSYASINDA

Avukat Fidel Okan Twitter’dan şöyle yazdı: “Dün, Ayhan Bilgen’le görüştük, kendisine geçmiş olsun dedim. Teşekkür etti ama, ‘Arkadaşlarımız içerideyken hiç sevinemiyoruz’ dedi! Biraz önce telefonda tekrar görüştük. Hakkında yeniden tutuklama kararı çıkmış. Gülüyordu! Kendisine gerekçe nedir diye sordum. Savcı, Selam Tevhid dosyasındaki 2011-2015 arası telefon dinlemelerini dosyaya delil olarak sunmuş, bana bu FETÖ kumpası değil miydi dedi? Bir hukukçu olarak ne diyeceğimi şaşırdım! FETÖ’nün hükümete yaptıkları kumpas diğerlerine yaptıkları delil olarak mı kabul ediliyor?​” 

'POLİSLER TUTUKLU AMA FİKİRLERİ İKTİDARDA'

Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 2011-14 arası telefon dinlemelerim tevhid selam örgütü üyesi olduğum iddiasıyla 15 Temmuz sonrası tutuklananlar tarafından yapıldı. Tutuklanmama gerekçe yapılan dinlemeler suç sayıldığı için ilgili savcı hakim ve polisler kumpas davasından tutuklu ama fikirleri iktidarda. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MEB verileri: İmam hatip öğrencilerinin sayısı milyonu aştı

SONRAKİ HABER

Furkan Aldemir: Gelecek için ümit verdik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...