20 Şubat 2020 10:07

Aydın'da dayanışma etkinliği: Evrensel Çineli maden işçisi, JES'e direnen köylüdür

Aydın’da Evrensel'in 25. kuruluş yıl dönümü ve Ege sayfalarının tanıtımı için etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte okur ve gönüllü muhabirlerin önemi vurgulanırken abone olma çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Aydın’da Evrensel Gazetesi okurları, gazetenin 25. kuruluş yıl dönümü ve Ege sayfalarının tanıtımı için düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. 

Daha sonra Evrensel Gazetesi Aydın Muhabiri Doğukan Doğan bir açılış konuşması yaptı. “25 yılın sihri, gazetenin kuvvetini halktan almasındadır. Evrensel, Çineli maden işçisidir, Sökeli tekstil işçisidir, Nazillili metal işçisidir, jeotermale karşı direnen Kızılcaköy halkıdır. Ölmek değil yaşamak istiyoruz diyen Aydınlı kadındır” diyen Doğan, gazetenin 25 yıldır okurları ve gönüllü muhabirleri ile var olduğunun altını çizdi.

"EVRENSEL'İN 25. YAŞINA GELMESİ SİZİN ESERİNİZ"

Açılış konuşmasının ardından Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Özer Akdemir ile söyleşi gerçekleştirildi. Akdemir, Evrensel'in 25 yıldır tüm baskılara karşı gerçek gazetecilik yaptığını belirterek, “Önümüzdeki dönemin tüm ezilenler için daha güzel geçeceğine ve gazetemizde de bu güzelliklerin haberlerini sizlere ulaştıracağımıza inanıyoruz" dedi. Evrensel Gazetesi’nin  25 yılı bıçak sırtında geçirdiğini aktaran Akdemir, “Evrensel’in 25. yaşına gelmesi bu bıçak sırtı günlerde bunun sizlerin, işçilerin, emekçilerin eseri olduğunu söylemek istiyoruz” diye konuştu. 

Önümüzdeki dönemde çıkması planlanan Ege sayfaları ile Ege bölgesindeki emek, demokrasi, ekoloji mücadelelerinin daha çok yer bulacağını, bu sayfaların gazetenin doğal muhabirleri olan okurları tarafından desteklenmesi gerektiğin ifade eden Akdemir, gazetenin mali olarak da desteklenmesi için abone olma çağrısı yaptı.

Söyleşinin ardından "25. yılda 25 manşet" fotoğraf sergisi bölümüne geçildi. Emek ve Demokrasi Güçleri ile birçok kurum temsilcisinin katılımıyla müzik dinletisi ve kokteyl gerçekleştirildi. (Aydın/EVRENSEL)

Aydın'da Evrensel Gazetesi 25.yılda 25 manşet fotoğraf sergisi{{392408}}

Reklam