22 Şubat 2020 11:35

Cumartesi Anneleri 778’inci haftada Murat Yıldız’ın akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri 778’inci haftada da bir araya geldi. Anneler bu hafta Murat Yıldız’ın akıbetini sordu: “Ey adalet sarayında adalet teslim etmek için oturanlar bu anaların sesini duyuyor musunuz?”

Cumartesi Anneleri

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve katillerin yargılanmasını isteyen Cumartesi Anneleri eylemlerinin 778’inci haftasında gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın akıbetini sordu.

Bu haftaki açıklamada konuşan Sebla Arcan, gözaltında kaybetme gerçeğinin devlet tarafından kabul edilmesinin Türkiye’de toplumsal barışın ve demokratikleşmenin önünü açacağını söyledi.

“ÖLÜ MÜYÜM, DİRİ MİYİM...”

Kendi elleriyle oğlu Murat Yıldız’ı karakola götürdükten sonra bir daha kendisinden haber alamayan anne Hanife Yıldız, oğlunu en son arabayla iş yerine getirdiklerinde gördüğünü anlatarak “O kadar dövmüşlerdi ki gözleri kan çanağıydı. Düşünün ki bir anne adaletinize güveniyor ve başka kötü bir şey daha yaşanmasın diye oğlunu size getiriyor ve 25 yıldır da kendisinden haber alamıyor” diyerek yaşadıklarına isyan etti.Devlet tarafından bu zulmün üzeri ne kadar kapatılmak istenirse istensin bir anne olarak susmayacağının altını çizen Yıldız şunları söyledi: “Ben 25 yıldır bir savcının bana el uzatmasını bekliyorum. Şimdi de utanmadan beni arayıp güvenliğimi almak istediğinizi söylüyorsunuz. Ben 19 yaşında gözlerimden dahi sakındığım, bir tokat bile atmadığım bir evladımı size getirdim güvenliğini sağlamanız için. Şimdi sen benim güvenliğimi sağlasan ne olur, sağlamasan ne olur.  Zaten ölü müyüm diri miyim ne yaşıyorum biliyor musun?​”

“GÖZYAŞININ RENGİNİ DEĞİŞTİRDİNİZ”

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır ise Diyarbakır’da HDP binası önünde oturarak çocuklarını arayan annelerle Cumartesi Anneleri’ne aynı yaklaşımın sergilenmediğini söyledi. “Keşke anneme, ‘Cemil’in mezarını getirdik, kucağına verdik’ diyebilseydim. Ama diyemiyoruz” diye konuşan Kırbayır, asıl acının anaların acılarını yarıştırmak olduğunu söyledi.  Diyarbakır’daki anaların da evlatları için oturduğunu ve ne yazık ki yetkililerin sadece Diyarbakır’daki anaların gözyaşlarını sildiğini belirten Kırbayır “Bu ne yaman çelişkidir. Gözyaşının rengini değiştirdiniz. Ey adalet sarayında adalet teslim etmek için oturanlar bu anaların sesini duyuyor musunuz?​” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun'a Süleyman Soylu'ya hakaret soruşturması

SONRAKİ HABER

Süleyman Soylu'dan Abdullah Gül'e tepki: Yazıklar olsun size

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...