Aydın Doğan'dan Erdoğan'a dev hizmet: Artık başbakan yok...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CNN Türk - Kanal D ortak yayınına, "Evet" propagandası için konuk oldu. Aydın Doğan'ın seçimlere kısa süre en önemli iki kanalını, günün en kritik saatinde Erdoğan propagandasına ayırması ve Erdoğan'ın programın reklamını miting meydanlarında yapması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CNN Türk- Kanal D ortak yayınına, "Evet" propagandası yaptı.

19.30 gibi günün en önemli saat diliminde Aydın Doğan'ın en önemli iki kanalını Erdoğan için kapatması oldukça dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "yeni sistemde cumhurbaşkanı ve başbakan çatışırsa" ifadesi hakkında konuşan Erdoğan; "O açıklamayı tashih de etse kendisini kurtaramaz. Adeta bir yalan makinesi üretim yapıyor. Biz sayın Gül ile uyumlu çalıştık. Mesela sayın Gül'den önce sayın Sezer ile böyle bir uyumu yakalayamadık" dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in "Erdoğan, Türkiye'nin inşa ettiği her şeyi tehlikeye atıyor" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Alman Cumhurbaşkanı'na teessüf ediyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan "16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirler" dedi.

Hollanda'da yaşananlar üzerine yorumunda ise Cumhurbaşkanı; "Hani siz kadın haklarını savunuyordunuz, benim bayan bakanımı hapsettin!" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözlerinden satır başları şöyle;

- Cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok. Bakın saf tipler var TV'lere çıkıyorlar. Diyorlar ki; 'Cumhurbaşkanı fesih yetkisiyle güçlendiriliyor.' Cumhurbaşkanını böyle bir yetkisi yok. Yalan.

- Eğer ülke bir erken seçime gitme durumundaysa erken seçime gitme kararını parlamanto alır. Cumhurbaşkanını erken seçime götürme yetkisi bile yok. Ancak meclisle yapma durumu var. O oranı yakalayamadığı takdirde bunu da sağlayamaz.

- Aynı anda hem parlamento hem cumhurbaşkanı. Böyle bir erken seçim. sistem sizi bir uzlaşmanın içine itiyor. Bu sayede ülkede istikrar oluyor. Belki şu şekilde de olabilir. Mesela ABD'de 2 yılda bir senatonun yenilenmesi. Biz de şu an o yok.

- Cumhurbaşkanı ile başbakanın yetkileri birleştiriyor. Artık başbakan yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu da bilmesi lazım.

- Bu yapı 2019'un Kasım'ına kadar böyle gidecek fakat hükümetin Bakanlar için tasarrufu olabilir. Hükümet herhangi bir oylama yapar mı yapmaz mı bilmiyorum. Mevcut anayasa 16 Nisan'dan sonra bu hükümet kalkıp yerine yenisi gelmesi gibi zorlama söz konusu değil. Hükümet böyle bir karar alır mı hükümetin kendi tasarrufudur. Şu andaki görüntüde 2019 Kasım'a kadar gidecek bir hükümet var. Başbakan biz erken seçimi düşünmüyoruz diyor. Bana sorulsa ben de aynı kanaatteyim. Erken seçimlerle idare edilen ülkede istikrarı bulamazsınız.

- Sandıktan yüzde 52’nin üzerinde ‘Evet’ çıkmasını beklediğini belirten Erdoğan, "Benim derdim şu, ‘Evet’i yüzde 60’ların üzerinde taçlandıralım.