Haberler

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararına Bahçeli'den ilk tepki: Tertemiz alınların secdeyle buluşması sağlanmıştır

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayasofya'nın ibadete açılması kararıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "Ayasofya'nın kapıları hamdolsun ardına kadar açılarak tertemiz alınların secdeyle buluşması sağlanmıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayasofya'nın ibadete açılması ve yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesi kararı sonrası açıklamalarda bulundu.

Sözlerine "Ayasofya Camii Türk milletinin mukaddes bir emaneti, mazisi İstanbul'un fethine kadar dayanan kutlu bir mabedidir" diye başlayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Fetih sembolümüz olmakla birlikte, 567 yıllık bir geçmişin itibar ve inanç onuru olan Ayasofya'nın 24 Kasım 1934'de müzeye dönüştürülmesini müteakip alev alan tartışmalar bugüne kadar uzanan bir seyir izlemiştir. Nihayetinde Danıştay 10.Dairesi muazzam bir karara imza atarak Ayasofya Camii'yi müzeye dönüştüren Bakanlar Kurulu Kararı'nı iptal etmiştir.Bunun üzerine yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'yla Ayasofya Camii Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmiş, böylelikle ibadete açılmasının önünde hiçbir mani hal ve engel kalmamıştır."

"AYASOFYA KARARI MEMNUN ETMİŞTİR"

"Milliyetçi Hareket Partisi Danıştay 10.Dairesi'nin kararından ziyadesiyle memnun, mesut ve mutmaindir. Çünkü Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması konusu uzun yıllardır tavizsiz arzumuzdur. Müslüman Türk milletinin haklı ve meşru beklentisi karşılık bulmuş, Ayasofya'nın kapıları hamd olsun ardına kadar açılarak tertemiz alınların secdeyle buluşması sağlanmıştır. Nitekim bugün tarihi bir gün olarak tezahür etmiştir. İnanç haklarımızı, egemenlik kazanımlarımızı tahrip ve taciz etmek maksadıyla kuyruğa giren ülkeler, odaklar ve husumetle beslenen çevreler kaybetmiştir. İrade milletin, karar hukukundur."

"TÜRK -İSLAM ALEMİNE HAYIRLI VE MÜBAREK OLSUN"

"Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması sürecinde açık irade beyanıyla tarafını ve samimiyetini gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sürekli Vakıflar, Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği'ne, elbette Danıştay 10.Dairesi'nin değerli hukuk insanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Ayasofya Camisi'nin Türk-İslam alemine hayırlı ve mübarek olmasını, bu tarihi mabedimizde yapılacak ibadetlerin, kılınacak namazların kabulünü Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Devlet Bahçeli Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

BAHÇELER:

bahçeli öyle bi hale geldiki türklükten çok araplığı savunur oldu. vaybeee nerden nereye. siyaset sen nasıl bişeymişsin.

46
16
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Hıristiyan alemi birlik içindeyken senin bu din kardeşliği düşmanlığını anlamak mümkün deyil.

yanıt14
yanıt10
BAHÇELER:

hritiyanlar birlik içinde değil. arap medyasını takip ediyorum. 1 şehit verdiğimizde bile göbek atıyorlar. tabi siz ahaber meeeee izlediğiniz için dünyadan haberiniz yok. türk milletini batı değil arap dünyası boğmaya çalışıyor. ingilizin ispanyolun italyanın umrunda değil türkiye. sınır komşularına bak önce

yanıt11
yanıt10
Garibana yazık değil mi:

Bu güne kadar milletin refahı huzuru için tek bir kelam edemeyenler garibanın duygularını sömürüp oy alıyor ya gerçekten düşündürücü.

54
4
yanıtYanıtla
Ruhi:

He he

yanıt0
yanıt9
Nürnberg:

Bakiyorumda burda bu olayin önemini kavrayamayan ahmaklar var. . . Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsin Ayasofya FATIH den buyana Camii dir. .

15
33
yanıtYanıtla
Embesil:

Almancı ne zaman kafan çalışacak ..

yanıt36
yanıt7
sandoz:

hade lan hortlak

yanıt3
yanıt8
CAN DEP:

Bahceli 180 derece bir dönüs yapti..Guienes rekorlar kitabina girdi ..

26
13
yanıtYanıtla
Ormanlı:

Bahçelerde Hilaller yerine Ampüller açmaya başladı

31
6
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title