Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-07-2020 14:01   Güncelleme : 13-07-2020 14:01

Ayasofya Kararı Sonrasında Neler Olacak?

Ayasofya Kararı Sonrasında Neler Olacak?

Allah, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan razı olsun. Çok önemli bir kararı imzalayarak 24 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya’yı tekrar cami olarak açıyor. Bu tarih aynı zamanda Lozan anlaşmasının yıldönümü ve rövanşı olması dolayısı ile çok önemlidir.

Bu güzel sonucu alacağımıza 25 yıldan beri inanıyor ve bıkmadan usanmadan yazmaya devam ediyordum. Bazı dostlarım “Hükümeti bu kadar zorlamaya gerek yok” diyerek itiraz etse de Ayasofya konusunun ne kadar önemli olduğunu bilen birisi olarak hiçbir dönemde geri adım atmadan en azından ayda bir kere bu konuya yer vermeye çalıştım. Bu nedenle Türkiye basınında en çok Ayasofya başlıklı yazı yazan bir kişilerden birisi olarak karşınızda bulunuyorum.

Hamdolsun ölmeden önce emeklerimizin karşılığını aldık. Artık ölsem de gözüm açık gitmeyeceğim. Zira bundan sonra 60 yıl İslam'ın asrı olacaktır. Müslümanlar her konuda galip gelecek o eski güzel şanlı ve onurlu günlerimize yani dünyanın en büyük medeniyetine tekrar kavuşacağız. Haza min fazli Rabbi...

Her şeyin bir vakti saati vardır. Belirli bir noktadan sonra artık mazeret kalmaz. Siyasetçiler çaresiz bir şekilde rüzgarın estiği yöne doğru dönmek zorunda kalırlar. Öyle zannediyorum ki yazılan onca yazı ve gösterilen onurlu duruş Ayasofya’nın açılması sonucunu doğurdu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN