"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ayasofya için sempozyum

18 Ocak 2020, Cumartesi
Mimarlık tarihinin başyapıtlarından Ayasofya, sanat, kültür ve yapı teknolojisi bağlamında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin düzenlediği “Uluslararası Ayasofya Sempozyumu”nda değerlendirilecek.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi açıklamasına göre, inşasından bu yana mistik bir yapı olan Ayasofya, Osmanlı ve Bizans mirasının tek bir büyük kubbe altında gözlemlenebildiği, çağlar boyunca sahip olduğu farklı kimliklerle farklı amaçlara hizmet eden bir dünya mirası olarak öne çıkıyor. “Uluslararası Ayasofya Sempozyumu”, 24-25 Eylül’de Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde düzenlenecek. Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Selçuk Mülayim, Prof. Dr. Mustafa Erdik, Prof. Dr. Takeshi Ishizaki, Prof. Gino Mirocle Crisci ve Doç. Dr. Hasan Fırat Diker’in ana konuşmacı olduğu sempozyum, 28 Şubat’a kadar bildiri gönderimine açık olacak.

 

Selimiye ve Ayasofya’nın başına gelenler

Bahane kalmadı mı?

'Ayasofya'ya bu hakkın geri döneceğine inanıyoruz'

Ayasofya “müze statüsünden” ne zaman çıkarılacak?

Fethin sembolü: Ayasofya Camii

''Ayasofya sağır edici bir suskunluk içerisindedir''

“Ayasofya, İslâm’ın fecr-i sâdıkıdır”

Okunma Sayısı: 3278
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı