Ayasofya Camii imamı Ferruh Muştuer kimdir? Ferruh Muştuer’in biyografisi

Ayasofya Camii imamı Ferruh Muştuer kimdir? Ferruh Muştuer’in biyografisi

Danıştay 10. Dairesi’nin kararının ardından yeniden camii olarak ibadete açılan Ayasafoya’da görev alacak isimler belli olmaya başladı. İlk imam olarak Ferruh Muştuer ismi ortaya atıldı. Gelen bu son dakika haberinin ardından, ‘’Ferruh Muştuer kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?’’ soruları sosyal medyada gündem oldu.

Ayasofya, 24 Temmuz 2020 Cuma günü itibarıyla 86 yıllık hasretin ardından cami olarak hizmet verecek. Ayasofya Camii imamının Ferruh Muştuer olacağı açıklandı. Müezzin olarak da Alpcan Çelik’in atanacağı belirtildi. Ferruh Muştuer’in biyografisi ise internette kullanıcılar tarafından merak edilir oldu.

AYASOFYA’YA 2 İMAM, 4 MÜEZZİN

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tekrardan camiye dönüştürülen Ayasofya için atayacağı 2 imam ile 4 müezzinden ilk ikisinin isimleri belli oldu. Edinilen bilgiye göre; ilk imam olarak Ferruh Muştuer'in, müezzin olarak da Alpcan Çelik'in atanacağı konuşuluyor.

Ferruh Muştuer

FERRUH MUŞTUER KİMDİR?

1971’de Kütahya'da doğan Ferruh Muştuer, hafızlık ve lise tahsilini bu kentte bitirdi. 1996’da Tavşanlı’da müezzin-kayyım olarak göreve başlayan Ferruh Muştuer, 2006-2010 yıllarında Avusturya'da din görevlisi olarak çalıştı. İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Bölümü'nü bitirerek icazet alan Ferruh Muştuer, 2015’te Kuveyt'te gerçekleştirilen Uluslararası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması'nda birincilik ödülünün sahibi. 2013’ten bu yana İstanbul Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi olarak görev yapan Ferruh Muştuer, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2015'İN BİRİNCİSİ

Ayasofya'da daha evvel Fetih Suresi'ni okuyan Ferruh Muştuer, 2015’teki Dünya Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olmuştu.

İlk müezzin olarak görev alması beklenen müezzin Alpcan Çelik ise Selimiye Camii imamı olarak görev yapıyor. Müezzin Çelik'in ise Kur’an-ı Kerim tilavetinde dünya birinciliği bulunuyor.

Alpcan Çelik


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN