‘Ayar verilecek bir dernek değiliz!’

Alanya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar, derneğin 18. kuruluş yıl dönümünde turizmle ilgili yapmış olduğu açıklamaya “Gitsin kendi sektörüne konuşsun, turizm ile ilgili bir şey konuşacaksa ilk önce ALTİD Başkanı Burhan Sili ve benimle konuşması gerekiyor” diyen TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu’na sert çıktı.

‘Ayar verilecek bir dernek değiliz!’

Alanya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar, derneğin 18. kuruluş yıl dönümünde turizmle ilgili yapmış olduğu açıklamaya “Gitsin kendi sektörüne konuşsun, turizm ile ilgili bir şey konuşacaksa ilk önce ALTİD Başkanı Burhan Sili ve benimle konuşması gerekiyor” diyen TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu’na sert çıktı.

06 Mart 2018 Salı 21:09
‘Ayar verilecek bir dernek değiliz!’

Tabaklar, ALSİAD 18. kuruluş yıl dönümünde ALSİAD ailesi ve iş dünyasından bir gurup iş adamının misafir olduğu toplantıda açılış konuşması bağlamında All inclusive, her şey dahil sisteminin, turizmimizin ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldiğini, gelinen noktada yeni sistem araştırmalarının yapılması gerekliliğinin önem arz ettiğini, ‘Söylenecek çok şey kalmadı, artık yeni şeyler söyleme zamanı’ diyerek, bu içinden çıkılmaz durumun kaderimiz olmaması gerektiğini söylediklerini hatırlattı. 
BİZ DE TURİZMDEN KAZANIYORUZ
Tabaklar, “Her şey Dahil Sistemini tabii ki turizm duayenleri kadar bildiğimizi iddia etmiyoruz. Ancak Alanya'da yaşıyoruz. Otel sahibi olan, işletim ve yönetimlerinde bulunan üyelerimiz var. Turizm acentası sahibi, turizm esnafı olan, turizm yan sektörleri olarak inşaat, emlak, mobilya, gıda, sağlık, tarım, otel ihtiyaçları tedarik sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimiz var. Bu durumdan da belli olduğu gibi turizmden ekmeğimizi kazanan bizlere turizm sizin işiniz değil diyebilir misiniz?” diye konuştu. 
HD İLE ARTIK İLERİYE GİDİLEMEZ
Tabaklar, açıklamasına şöyle devam etti: “ALDİAD ailesi olarak her şey dahil sisteminin kazanımlarını ve dezavantajlarını biliyoruz. Bu sistem kullanılmasın demiyoruz. Bunun bir pazarlama yöntemi olduğunun bilincindeyiz ve özellikle Akdeniz turizminin bu aşamaya gelmesine kitle turizmine önemli katkıları olmuştur. Bu sistemde artık daha ileriye gitme olasılığı bitmiştir. Otelle havaalanı dışında hiçbir yeri görmeyen, çarşısını, kültürünü, beşeri yaşamını bilmeyen müşterinin, bölge turizmine ve esnafına ciddi bir faydası olmadığı gibi, stratejisiz getirilen turist çeşitliliği esnafın ürün yelpazesini de düzgün takip etmesinin önünde ciddi bir engel olmuştur. 

CİDDİ BİR TURİZM PLATFORMUNA İHTİYAÇ VAR
Her şey dahil sistemine sınırlama getirilmelidir. Her otel bu sistemi uygulamamalıdır. Kapasitesi büyük, şehirden uzak, tatil köyü havasındaki yerlerin bu sistemi kullanmasına müsaade edilmelidir. Daha fazla müşteri getirmek için bu sistemi zorlamak yerine başka arayışların alt zeminini oluşturmalıyız. Alanya’nın bu konuları tartışacak kurum ve STK’ları içine alacak ciddi bir turizm platformuna ihtiyacı vardır. Türkiye’nin birçok yerinde, artık butik otelcilik daha iyi fiyatlarla yapılır hale getirilmiştir. Bu sistemden başkası yok demek, kabullenmek anlamına gelir ki, bölgemiz için gelecek kaygıları yaratacak bir açıklamadır bu. 
ALSİAD OLARAK KENDİSİNİ KINIYORUZ
ALSİAD bu işlere karışmasın demek yetkisini kendisinde gören üyeliği kanunla zorunlu olan yarı kamusal atanmış bir STK başkanının, diğer seçilmiş bir STK başkanına ‘Önce bize danışın’ demesi şık olmamış bir davranış olup ALSİAD, Alanya Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak kendisini kınadığımızı, ALSİAD, ayar verilecek bir dernek olmadığı gibi, ilkeli, bağımsız, ve özgürce, demokrasiye inanmış bizler şimdiye kadar düşüncelerimizi her fırsatta söyledik ve bundan sonra da söylemeye devam edeceğimizi kamu oyuna duyururuz. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81