Yalova'nın Armutlu ilçesinde bir aracın çarptığı sokak köpeğe Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü sahip çıtı. İlk müdahalesi Yalova'da yapılan talihsiz köpek özel bir ambulansla Bursa Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne sevk edildi.
  Yaralı bir hayvan Yalova Belediyesini ve hayvan severleri kelimenin tam anlamıyla seferber etti. Yaralı köpeğin kurtarılması ve yeniden hayata döndürülmesi için adeta zamana karşı yarış yaşandı. Yalova'nın Armutlu ilçesinde bir aracın altında kalarak arka ayakları kırılan köpek Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından hayvanlara tahsis edilen Haybulansla bulunduğu yerden alındı. Araçta ilk müdahalesi yapılan köpek hayata döndürüldü. Ardından veterinerlik müdürlüğüne getirilen köpeğin röntgeni çekildi. Hayvanın arka ayaklarında parçalı kırık tespit edilince hayvanın acilen ameliyata alınması gerekti. Bu ameliyatı yapacak teknik donanıma sahip olan Bursa Nilüfer Belediyesi ile diyaloga geçildi. Hayvanın acilen Bursa'ya getirilmesi gerektiğinin belirtilmesi üzerine yaralı köpeğe bir ambulans tahsis edildi. Sedye ile ambulansa alınan yaralı köpek hızla Bursa'ya sevk edildi. Yaralı köpek burada ameliyata alınacak.
Ayaklarına platin takılacak
  Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Erkut Ferşatoğlu ise, "Köpeği bulduğumuzda durumu çok ağırdı. Arka ayaklarında kırık vardı. Geçtiğimiz gün Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun talimatı ile bize gönderilen ve törenle hizmete soktuğumuz röntgen cihazında hayvanda parçalı kırık tespit etti. Bu hayvanın ayaklarına platin takılması gerekli. Bu tedavi burada yapılamayacağından Bursa Nilüfer Belediyesi ile irtibata geçtik. Hayvan orada önce ameliyat olacak. Ardından da ayaklarına platin takılacak" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim