Lostarlara yeni yerler tahsis etti. Ayrım olarak da sandık başına 110 TL ücret aldı. Bu işgaliye parasının birkaç ay önce 185 TL’ye çıkarılması üzerine de ayakkabı boyacıları itiraz ettiler. Şimdi Büyükşehir Belediyesine itiraz ederek artırımı enfslasyon çerçevesinde yapılmasını talep ettiler ve mağdur olduklarını belirttiler. Büyükşehir Belediyesi makul bir ücrete çekeceğine inanıyoruz.

Eğitimde Atak Var

Trabzon’dan dün gerçekleştirilen Bölgesel İller arası proje yarışmasında Trabzon 6 dalda ödülleri topladı. Turizm ve Otelcilik okulunda yapılan yarışmayı Trabzon Valisi Yücel Yavuz baştan sona takip etti. Trabzon’da son dönemde eğitim alanındaki çıkış dikkat çekerken Milli Eğitimin kadrosunun oturmasının bunda etken olduğu bilgisine ulaşıldı.

Hoşgeldin Ersin Albay

Trabzon Tugay’da önce istihbarat şubesi, ardından merkez komutanı ve son olarak Boztepe’de cezaevi müdürlüğü görevlerine bulunan Albay Ersin Çiğdem Trabzon’da. Geçen yıl emekliye ayrılan Ersin Çiğdem TAKA Gazetesini ziyaret etti. Ayrıca Trabzon’da imam hatipte ders verdiği dönemden yakın dostlukları olan Milli Eğitim Müdür yardımcısı Zekeriya Taşan, TTSO Başan yardımcısı Erkut Çelebi, Karoğlu Kırtasiyenin sahiplerini ziyaret ederek eski anıları tazeleri. Muhteşem bir tarih bilgisine sahip olan Ersin Çiğdem ‘15 Temmuz akıl işi değildir. Bu kalkışma Türk ordusuna zarar vermiştir’ dedi ve Türk milleti tüm zorlukların üstesinden gelecektir diye konuştu.

Şahin’in Acısı

CHP Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin’in acı günü. Şahin’in kayınvalidesi Nesrin Seyhan, vefat etti. Seyhan’ın cenazesi  3 Nolu Erdoğdu Mahallesinde Şirin Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Merhumeye Allah’tan rahmet diliyoruz.

Belediye Otobüsünden Kural İhlali

Dün öğle saatlerinde Medical Park Hastanesi’nin karşısında ki rampadan kavşağa doğru çıkmakta olan belediye otobüsü yaya geçidinin tam ortasında durarak geçmekte olan yayaları akmakta olan trafiğe doğru yürümek zorunda bırakmıştır. İlgili aracın sürücüsüne; Neden yaya geçidi üzerinde durduğu sorulduğunda sert çıkışlar yaparak bildiğini okumaya devam ederek ve anlamsız ve cüretkâr ifadeler kullanmıştır. Anlatmak istediğim şu ki; özellikle kamu araçlarının ve bu araç sürücülerinin trafikte örnek olacak şekilde bilinçli olmalarını ve nezaketli konuşmaları konusunda eğitilmelerini belediyemizin yetkilerinden bekliyoruz.

Çalışkan Ve Üretken Bir Bürokrat!

Trabzon DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nde başarılı çalışmalara imza atan bölge müdür yardımcısı Necip İba, Trabzon’da bürokratlara örnek olacak bir hizmet anlayışı sergiliyor. Bölge müdürlüğüne bağlı Rize, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illeri önemli yatırımlar alırken, bölge müdür yardımcısı İba, bu yatırımların faydası, gittiği her şehirde detaylı olarak halka anlatıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bürokratlara yönelik, “Zorlaştırmayın, kolaylaştırın” mesajını kendisine rehber edinen İba, DSİ bünyesindeki bu performansıyla, herkesin takdirini kazanıyor. Ne diyelim, Trabzon’un İba gibi, çalışkan ve üretken bürokratlara çok ihtiyacı var…

Başkanların Ankara Ziyaretleri Sıklaştı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi son 10 gün içinde 3 kere Ankara’ya gitti geldi. Revi’nin Ankara’ya gidişinin siyasetle alakası olmadığını öğrendik. Babasının sağlık problemleri olan Revi Ankara’ya bunun için gidiyor. Prof. Dr. Nihat Tosun’un bizzat ilgilendiği Revi’nin babasının çok ciddi bir durumu olmadığı fakat yapılan tahlillerin sonuçlarının detaylı olduğu için bu kadar uzun sürüyormuş. Revi önceki sabah da Ankara’ya gitti ve birkaç gün daha orada kalacak. Revi babasının yanı sıra Ankara’ya gelen veya Ankara’dan bir talebi olanlarla da telefonla görüşüp gereğini yapıyor. Hem babasıyla ilgileniyor hem de parti işlerini yürütüyor. Ankara’da olan bir başka isim de AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu. Ayvazoğlu’nun da annesinin sağlık problemleri varmış. Her iki başkanın en yakınlarına acil şifalar dilerken kendilerine de Allah kolaylık versin diyoruz. 
 
Editör: TE Bilisim