24 Haziran seçimlerinde Zonguldak'tan Bağımsız Milletvekili adayı olan Safiye Orhan Baltacıoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde işçiler ile bir araya geldi.

Maden işçilerinin sorunlarını çok iyi bildiğini, halkın kendisini milletvekili seçmesi durumunda ise sorunların çözümü için üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmek için gece gündüz çalışacağını belirten Baltacıoğlu'ya maden işçileri de yakın ilgi gösterdi.





Çocukluk yaşlarında ailesi ile birlikte maden ocağı girişinde çilek sattığını da anlatan Baltacıoğlu, "Madencilik bölgemizin yüz akıdır. Binlerce şehidimiz var. Ekmek parası kazanmak için hergün aileleri ile helalleşen bir meslek icra ediyorsunuz. Bağımsız milletvekili adayı oldum. Zonguldak'ın yaşadığı çöküşü görüyorum ve bu çöküşün önüne bir nebze de olsa geçebilmek için medeni cesaretimi göstererek aday oldum" dedi.

Gençlerin başka şehirlerde iş aradığını, aileleri ve çevresini bırakmak zorunda kaldığını belirten Baltacıoğlu, "Bende bir anneyim. Kendi memleketinde ekmek parası kazanamayan çocuklarımız başka il ve ilçelerde ekmek kavgasını sürdürüyor. Bölgemizin en büyük sorunu işsizlik. Sendika yetkilileri olsun ilgililer kuruma mutlaka işçi alınmasını dile getiriyor ancak nedense işçi alınmıyor. TTK'ya işçi alınmalı ve üretim mutlaka arttırılmalı" ifadelerine yer verdi.