Anlık Bildirim

Avustralya yerel yayıncıları destekleyecek kanunu kabul etti

Avustralya’da bu hafta meclisten geçen kanun tasarısı ile internet devleri yerel yayıncıların haberlerine yer verecek ve bu haberler için ödeme anlaşması imzalayacak.

Avustralya yerel yayıncıları destekleyecek kanunu kabul etti Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta Avustralya makamları ile Google ve Facebook bir araya gelerek yerel haber kaynaklarına ödeme yapılması konusunda anlaşma sağlamıştı. Bu hafta ise ilgili kanun mecliste kabul edildi.

Artık ödemeler zaruri

Haber Medyası Pazarlık Kanunu adıyla yasalaşan teklif bundan böyle internet devlerinin ülkedeki yerel haber kaynaklarına ödeme yapmasını gerektiriyor. Hiç bir platform haber kaynaklarından sonuçları göstermekten kaçınamayacak zira bu kez tekelleşme davaları devreye girecek.

Google ve Facebook gibi devleri adeta kapana kıstıran medya kanununa göre yerel yayın kaynakları ile ödeme anlaşmaları yapmak mecburi. Yayın kaynaklarının popülerliğine göre de ödeme meblağları belirlenecek. Eğer anlaşmazlık olursa bu kez arabulucular devreye girecek.

Kanun ile birlikte uzun süredir basılı yayınlarda zarar eden medya organizasyonlarının yeni bir gelir kapısı elde etmesi sağlanmış oldu. Organizasyonlar ürettikleri içerik için belirlenen oranlarda ödeme alacak. Zaten geçtiğimiz hafta Google ve Facebook ödeme yapmayı kabul etmişti. Diğer platformların da yavaş yavaş buna uyum sağlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim