Avustralya Açık öncesi Covid-19 alarmı, 43 tenisçi 2 hafta karantinaya alındı

Avustralya Açık'ta 2020'de şampiyon olan Sırp tenisçi Novak Djokovic.
Avustralya Açık'ta 2020'de şampiyon olan Sırp tenisçi Novak Djokovic. © Andy Wong/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
© Andy Wong/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
By Kerem Congar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Sezonun ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık öncesi ülkeye gelen uçaklarda 3 kişide Covid-19 görülmesi sonrası 43 tenisçi 2 hafta süreyle karantinaya alındı.

REKLAM

Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası olan Avustralya Açık öncesi, ülkeye seyahat eden sporcu kafilelerinde 3 kişide Covid-19 tespit edilmesi sonrası toplamda 47 sporcu karantinaya alındı.

Organizatörler, ABD'nin Los Angeles ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi şehrinden ülkeye gelen iki charter uçağında 3 kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını, vakaların Malborne şehrinde bir hastanede ve uçaktaki diğer sporcu ve mürettebatın da bir otelde 2 hafta süreyle karantinada kalacağını duyurdu.

Yetkililer karantina süresince söz konusu sporcuların antrenman yapamayacağını, süreç sonrası testleri negatif çıkan kişilerin ise turnuva hazırlıklarına devam edebileceğini ifade etti. Turnuva Direktörü Craig Tiley ise, karantinada olan tüm sporcularla yakın irtibatta olduklarını, söz konusu isimlerin sağlık durumun izlendiğini ve temel ihtiyaçlarının da karşılandığını söyledi.

Ancak karantina uygulamasını turnuvaya katılan 1200 sporcu arasından bazı isimlerse eleştirdi. Dünya erkekler sıralamasında 68'inci sırada yer alan Uruguaylı tenisçi Pablo Cuevas Twitter'da yaptığı açıklamada, "Zaten küçücük bir alanda günde 5 saat antrenman yapıyorduk, şimdi ise başımıza bu geldi. Otel odamda turnuvaya nasıl hazırlandığımı sosyal medya hesabımdan paylaşacağım." ifadelerini kullandı.

Avustralya Açık 8 Şubat'ta başlıyor

Normal şartlarda uluslararası seyahatlere kendi vatandaşları hariç sınırlarını kapalı tutan Kanbera hükümeti, Avustralya Açık tenis turnuvası için 15 farklı uçak seferiyle ülkeye gelen 1200 sporcuya izin vermişti. Şu anda yaz mevsiminin yaşandığı Avustralya'da toplamda 13 gün sürecek Avustralya Açık tenis turnuvasının aksi bir gelişme olmazsa 8 Şubat tarihinde başlaması bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda dünya erkekler eski bir numarası İskoçyalı Andy Murray, Covid-19 testinin pozitif çıktığını, ancak şu anda sağlık durumunun iyi olduğunu söylemişti. Kadınlar tenis sıralaması eski 7 numarası ABD'li sporcu Madison Keys ise koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası turnuvadan çekildiğini açıklamıştı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Paris'te protesto: Yeni güvenlik yasasına karşı halk özgürlükleri savundu

Dünya Sağlık Örgütü: Ayda 10 bin kişi Covid-19 nedeniyle ölüyor

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson Covid-19 salgınını hafife aldığı için özür diledi