Avukatları YSK'nın önüne neden çağırmadığını açıkladı

24 Haziran seçimlerinde CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Habertürk TV'de düzenlenen Türkiye'nin Nabzı programında soruları yanıtlıyor.

Avukatları YSK'nın önüne neden çağırmadığını açıkladı

Muharrem İnce, ''Ben 17.00'de o otelle YSK arasını ölçmek için gittim, 6 dakika olduğunu gördüm. Orda bir açıklama yaptım. 'Ey YSK üyeleri görevinizi doğru yapın' dedim'' şeklinde konuştu.

İnsanları neden YSK önüne çağırmadığını ise, ''Kulağıma eğilen arkadaşımız, CHP temsilcisi olarak YSK'de görev yapan arkadaşımızdı, ona 'YSK'nın bugüne kadar aldığı kararlarda bizi rahatsız eden birşey var mı' diye sordum. Ben seçim meydanlarında 'yanlış bişey yaparsanız 50 bin avukatla oraya geliriz' dedim. O anda da bu arkadaşa sordum, rahatsız eden bişey var mı' dediğimde 'yok' dedi. YSK, aldığı kararları CHP temsilcisi kabul etmişse ben niye insanları YSK'ya çağırayım'' şeklinde detaylı olarak izah etti.

Ben bu millete asla yalan söylemeyeceğim konusunda söz verdim. Yaşar Tüzün ''Abuk subuk şeyler yazıyorlar, çıkıp bir konuşma mı yapsan dedi, Engin Altay'da 'Bekleyelim, YSK açıklasın, konuşmayalım' dedi. Karamollaoğlu'da konuşmamıştı. Ben sosyal medyada bu dedikoduları o anda bilmiyordum. Yorgundum, kampanyanın yorgunluğu vardı, Yaşar Tüzün arkadaşım yapalım dedi, Altay bekleyelim dedi ben Altay'ı dinledim. Birlikte yönettik bu kampanyayı, böyle bir sıkıntı olacağını bilseydim.'' dedi.

Etiketler
Habertürk Muharrem İnce Seçim 24 Haziran