1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Avukatın evinden 13 çuval 'devlet sırrı' çıktı
Avukatın evinden 13 çuval 'devlet sırrı' çıktı

Avukatın evinden 13 çuval 'devlet sırrı' çıktı

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, avukat Tanrıverdi'nin Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki evinde yapılan aramada devlet sırrı niteliğinde 13 çuval evrak ele geçirildiği öğrenildi.

A+A-

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında avukat Tanrıverdi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ankara EmniyetMüdürlüğüne gönderilen yakalama kararının ardından Tanrıverdi, Gölbaşı ilçesindeki evinde gözaltına alındı. 

Tanrıverdi'nin evinde yapılan aramada, MİT tırları soruşturmasına ilişkin devlet sırrı niteliğinde 13 çuval evrak ele geçirildi. Yapılan aramada tutuklu eski savcı Takçı'ya ait bilgisayarlara da el kondu.

Evde, tutuklu eski savcılar Takçı ve Ahmet Karaca'nın ailelerinin de bulunduğu öğrenildi. 

Adana ve Hatay'da MİT tırlarının yasa dışı yollarla durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tırların durdurulmasında görev alan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık ile savcılar Karaca, Takçı ve Şişman tutuklanmıştı. Savcılar, daha sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilmişti.

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.