Avukat Nuriye Kadan'ın "Af" İsyanı

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nuriye Kadan, son günlerde yaşanan "Af" tartışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tepkisini dile getirdi.

15 Mayıs 2018 - 08:28

Son günlerde siyasetçiler tarafından polemik konusu yapılan "Af" tartışmalarıyla ilgili kamuoyunun da beklediği, konunun gerçek uzmanlarınca tartışılarak çözüm önerilerinin sunulmaya başlanmasıydı. Bu beklentiye İzmir'den ilk cevap veren hukukçulardan biri de Avukat Nuriye Kadan oldu.

Aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi de olan Kadan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirilen tartışmaya Hukukçu kimliği ile müdahil olarak yaptığı açıklamada oy kazanmak uğruna şimdiye kadar getirilen aflara da atıfta bulundu.

Açıklamasında, "Bir yandan suçları önlemek için cezaları arttırıyoruz bir yandan da oy uğruna af getiriyoruz."  diyen Avukat Nuriye Kadan bu uygulamalarla cezaları önlemenin mümkün olmadığını da belirterek suçların hızlı bir şekilde aydınlatılmasının ardından verilen cezaların da etkin bir şekilde uygulanmasıyla caydırıcılık sağlanabileceğinin altını çizdi.

Ege Politik' e yaptığı açıklamada konuya ilişkin "Kader mahkümlarına af gelecek şekilde söylemler var. Kim bu kader mahkumları? Hangi kıstasa göre belirlenecek, bilinmiyor." diyen Kadan, bu şekilde uygulanacak bir affın toplumsal barışa zarar vereceğini de sözlerine ekledi.

 

Bu haber 5387 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()