ProjeninMetal Teknolojisi Alanı Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanlarında Eğitim Alan 12.sınıf öğrencilerinin Almanya’da İnovatif staj eğitimini kapsadığı belirtildi.

Proje hareketliliğinin iki akış şeklinde gerçekleştirileceği, birinci akışta 5 Metal Teknolojisi Alanı, 5 Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı öğrencisi 19 Ocak-1 Şubat 2020 tarihlerinde kaynakçılık eğitimini tamamlandığı açıklandı. İkinci Akışta 5 Mobilya ve İç Mekân Tasarım Alanı öğrencisi İç Mekân Tasarım eğitimini 15 MART- 28 MART 2020 tarihlerinde Almanya'nın Heidelberg, Mannheim, Ludwigshafen kentlerinde gerçekleştireceği belirtildi.

Proje kapsamında, “Öğrencilere; iş sağlığı ve güvenliği kuralları öğrenme ve uygulama becerileri kazandırılacaktır. Tekniğine uygun olarak bilgisayarla mobilya ve iç mekân tasarımı, üretimi, Auto CAD programı ve CNC makinelerini kullanma becerileri kazandırılacaktır. TS EN ISO standartlarına göre oksi-asetilen kaynak yöntemi, TİG kaynak yöntemi, elektrik ark kaynak yöntemi ve MİG-MAG kaynak yöntemi ile kaynak yapma bilgi ve becerilerin kazandırılmasına yönelik bir projedir. Öğrenciler yabancı öğrenci ve eğitici personelle atölye ortamında uygulama yaparak, mesleğinin gerektirdiği teknik becerileri kazanmaya yönelik çalışmalar yapmışlardır” açıklamalarında bulunuldu.