Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa Türkiye'nin başarısını hazmedemedi! Skandal üstüne skandal...

Avrupa Türkiye'nin başarısını hazmedemedi! Skandal üstüne skandal...

Fransa-Türkiye maçının yankıları tüm Avrupa basınında sürüyor. İtalyan ve Alman gazeteler 'hadsiz' başlıklar atıp futbolcuların Barış Pınarı Harekatı'nı gerçekleştiren ordumuza destek için verdikleri selamı eleştiriyorlar.

Avrupa Türkiye'nin başarısını hazmedemedi! Skandal üstüne skandal...

EURO 2020 elemeleri kapsamında dün akşam Paris'te oynanan Fransa - Türkiye karşılaşmasının ardından Avrupa ülkeleri A Milli yıldızların başarısını hazmedemedi.Giroud ve Kaan Ayhan'ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere tamamlanan karşılaşmanın ardından Avrupa basınında karşılaşmanın önüne geçen skandal başlıklar atılıyor.

BILD ASKER SELAMINI SİNDİREMEDİ

Almanya'nın en çok okunan gazetelerinden olan BILD gazetesi, Milli futbolcularımızın yaşadığı gol sevincinde verdiği asker selamını sindiremedi.

Barış Pınarı harekatında sınır ötesinde PKK-YPG/PYD teröristlerine karşı son derece başarılı bir operasyon yürüten askerlerimize destek olmak için Arnavutluk maçında selam veren futbolcularımız Avrupa basınında skandal ifadelerle eleştirilmişti.

Alman gazetesi Bild bugün yaptığı haberde skandal bir benzetmeye yer verdi. Dün akşam Bulgaristan - İngiltere maçında ev sahibi ekibin taraftarları Nazi selamı ve ırkçı saldırılarda bulundular. Bu olay dünyayı ayağa kaldırırken Bild, bu iğrenç hareketle A Milli futbolcularımızın asker selamını bir tuttu.

Haberin Devamı

LA GAZZETTA DELLO SPORT'TAN SKANDAL BAŞLIK

İtalyanın önde gelen spor gazetelerinden biri olan La Gazzetta dello Sport ise, verilen asker selamını 'skandal' olarak nitelendirirken, UEFA'nın 2020'de İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının yerinin değiştirilmesi gerektiği şeklinde skandal teklifte bulundu.