Avrupa Komisyonu'ndan Türk Lirası açıklaması

Avrupa Komisyonu'ndan Türk Lirası açıklaması
© 
By Gizem Sun
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Basın toplantısı sırasında Türkiye'yle alakalı sorularla karşılaşan Avrupa Komisyonu, Türk Lirası'ndaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı.

REKLAM

Avrupa Komisyonu, Türk Lirası'ndaki dalgalanmaların Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi üzerindeki etkilerine dair "Türk Lirası'ndaki gelişmelerin Avrupa bankaları üzerindeki olası etkisinin farkındayız. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Avrupa Komisyonu sözcülerinden Christian Spahr küresel ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiklerini fakat piyasa hareketlenmeleri üzerinde yorum yapmadıklarını belirtti.

Türk finans sisteminde yaşanabilecek olası bir şokun kendilerini de olumsuz etkileme riski, başta ilgili banka yöneticileri olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası gibi düzenleyici kurum yönetimini endişelendiriyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements) verilerine göre ise Türkiye’den döviz ve Türk Lirası cinsinden alacağı olan bankaların başında 83,8 milyar dolarla İspanyol bankalar, 38,4 milyar dolarla Fransız bankalar ve 17 milyar dolarla İtalyan bankalar geliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz savaşa hazırız

Ekonomide son 24 saatte yaşananlar

Çavuşoğlu ABD'ye seslendi: Dayatmaları kabul etmemiz mümkün değil

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Dolar Türk Lirası karşısında 7.20 seviyesini gördü

Almanya'da hükümet emekli maaşlarına enflasyonun iki katı zam yaptı

2009 yılında 'çöken' Yunan ekonomisi eski günlerini yakalama yolunda