Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ikinci gününde devam ediyor

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ikinci gününde devam ediyor
© 
By Mustafa BagReuters AA
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ikinci gün oturumları başladı. Brüksel'de bir araya gelen AB devlet ve hükümet başkanlarının en önemli gündem maddesi ise çıkmaza giren Brexit meselesi

REKLAM

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ikinci gün oturumları başladı. Brüksel'de bir araya gelen AB devlet ve hükümet başkanlarının en önemli gündem maddesi ise çıkmaza giren Brexit meselesi.

Brexit konusunda tıkanan süreçle ilgili hem Brüksel'de hem de ülkesinde eleştirilerin hedefi haline gelen İngiltere Başbakanı Theresa May ise ülkesinin AB’den ayrılmasına ilişkin anlaşmada ilerlemeler kaydettiğini savundu. May, yaptığı açıklamada, buna karşın Kuzey İrlanda sınırı konusunda sorunların bitmediğini dile getirdi.

“Ayrılık anlaşmasında ‘tedbir maddesi’ etrafında bazı meseleler kaldı.” diyen May, bu maddenin İrlanda Cumhuriyeti ile Kuzey İrlanda arasında fiziki sınır kurulmasını önlemeye dönük olarak gündeme getirildiğini söyledi.

AB'nin "tedbir anlaşması" teklifinin, Kuzey İrlanda ile İngiltere'yi gümrük duvarıyla ayırma sonucunu getireceği için kabul etmediklerini belirten May, kendi tekliflerinin, Birleşik Krallık'ı bütün olarak bir geçiş süreci içinde Gümrük Birliği içinde tutmaya dönük olduğunu kaydetti.

"Brexit sürecinin uzaması fikrine açığız"

Zirvenin ilk günkü toplantısında bu konuda yeni bir fikir ortaya atıldığını anlatan May, "Buna göre geçiş sürecinin birkaç ay daha uzatılmasına yönelik bir seçenek oluşturulabilir.” dedi.

May, kendi beklentisinin geçiş sürecinin ilk tekliflerine uygun olarak 2020 sonunda bitmesi şeklinde olduğunun altını çizdi.

AB Liderler Zirvesi'nin çarşamba akşamı yapılan oturumunda Brexit müzakereleri ele alınmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Dünya devleri birer birer Riyad'daki konferanstan çekiliyor

90. yaş gününde müze hediye edilen Ara Güler kimdir?

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Maastricht Antlaşması'nın 25'inci yılı: Birlikten ayrılığa

Brexit ve göç sorununun tartışılacağı AB zirvesi Türkiye için neden önemli ?

AB liderleri toplanıyor; anlaşmasız Brexit ihtimali artıyor