MENÜ

Avrupa basını EURO 2024 yarışında Türkiye'den yana!

Türkiye ile Almanya arasındaki EURO 2024 ev sahipliği yarışı uluslararası basının da gündemine oturdu. Avrupa ülkeleri, Almanya'da dün gerçekleştirilen protestoların ardından Panzerler'e sırtını çevirdi.

Avrupa basını EURO 2024 yarışında Türkiye'den yana!

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak olan ülkenin belirlenmesine sayılı günler kala Türkiye ile Almanya arasındaki yarış uluslararası basının da gündemine oturdu.

Haberin Devamı

Avrupa basını, dün Bundesliga 1 ve 2'de oynanan karşılaşmalar öncesinde Alman taraftarların ülkelerinin EURO 2024 adaylığını protesto etmelerinin Türkiye'yi yarışta bir adım öne çıkardığını yazdı.

"Almanya'da kaos"

İtalya'da yayım yapan "Football Press" adlı haber portalı, konuyla ilgili yayımladığı makalede "Alman taraftarlar ülkelerinin adaylığını protesto ediyor, Türkiye'nin rüyası sürüyor" başlığını kullandı.

Uluslararası haber ajansı Flash Sport ise Almanya'daki protestoları "Almanya'da kaos! Taraftarlar, EURO 2024'ü protesto ediyor" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Cengiz Ünder etkisi!

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder'in takımı Roma'nın taraftarları arasında oldukça popüler olan "insideroma.com" adlı internet sitesi ise "Türkler EURO 2024" için avantajlı yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Haberde 2015 yılında ortaya çıkan ve Almanya'nın 2006 Dünya Kupası ev sahipliği için FIFA üyelerine rüşvet verdiği iddiaları hatırlatılırken Stuttgart taraftarlarının da bu duruma gönderme yaparak "Futbol bizi, para sizi birleştirir." pankartlarını hazırladığı kaydedildi.

Dündar KEŞAPLI / Roma

YORUM YAZ