AVM'lerin kapatılması için tavsiye kararı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) koronavirüs salgını nedeniyle halk sağlığı için AVM'lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı aldığını duyurdu.


Dernek, bu süreçte hiçbir çalışanının işini kaybetmeyeceğini, kiracılara da gerekli kolaylıkların sağlanacağını belirtti. AYD'den yapılan açıklamada, "AYD yönetimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın alınacak önlemleri açıkladığı konuşmasında yer alan 'evinizden çıkmayın' tavsiyesi uyarınca, halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de taleplerini dikkate alarak AVM’lerin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı almıştır" denildi.  

AVM’lerin açılış kapanış saatlerinin kamu otoritesi tarafından belirlendiğine işaret edilen acıklamada, bu konudaki kararı ivedilikle bekledikleri belirtildi. Açıklamada, "Bu süreçte hiçbir çalışanımızın işini kaybetmeyeceğini belirterek, kiracılarımıza da gerekli kolaylıkların sağlanacağını kamuoyu ile paylaşırız" denildi. AYD verilerine göre, Türkiye'deki 435 adet AVM’nin 160 milyar dolar yıllık cirosu, 530,000 doğrudan istihdamı bulunuyor.



Kategoriler

Güncel